Er selfies den rene egoisme?

LG spiller ud med musikalsk G6

Når nu Samsungs heftigt imødesete Galaxy S8 først får premiere i slutningen af marts, er det vel oplagt at kigge nærmere på den anden sydkoreanske toptelefon, der er på vej.

G6 fra LG vises officielt om et par uger og bliver en af de store nyheder på Mobile World Congress – mobilbranchens helt store træf i Barcelona.

For godt en måned siden skrev jeg om LG G6 her på bloggen, men meget er hændt siden da – og flere af de gamle spørgsmålstegn har fået et svar.

Måske allervigtigst: LG kommer i første omgang ikke med Qualcomms super processor Snapdragon 835. Den har Samsung sat sig på solo de første mange måneder.

I stedet bruger LG den næstbedste chip på hylderne hos Qualcomm – Snapdragon 821. LG vil ud med sin telefon nu, hvor man har et tidsmæssigt forspring i forhold til ærkerivalen Samsung.

At vente, indtil Qualcomm kan producere tilstrækkeligt mange 835-processorer, ville være økonomisk selvmord. De fleste mennesker vil nok heller ikke kunne mærke forskel, medmindre de afvikler test programmer eller presser mobilen til det yderste med tung grafik, multitasking osv.

Forskel vil G6 til gengæld kunne mærke, når det drejer sig om lyden. Som den eneste af de store mobilfabrikanter udstyrer LG nemlig sin nye telefon med en 32 bit digital-til-analog konverter (DAC) i samme kvalitet, der kendes fra bedre Hi-Fi anlæg.

LG G6 får det usædvanlige 18:9 format på sin 5,7 tomme skærm.

LG har allerede brugt den musikalske xxxxx chip i sin V20 telefon, men det er første gang, den optræder i LGs mere udbredte G-serie.

Chippen har fire lydkanaler og kan håndtere spille lyd i ægte stereo – hver kanal håndteres hver for sig. Det kan ingen andre af de populære smartphones.

LG følger moden og giver G6 et dobbelt kamera på bagsiden. Kameraerne med en sensor til farve og en til sort/hvid, hvor sidstnævnte bruges til øget kontrast og bedre billeder under dårlige lysforhold. Begge sensorer får en opløsning på 13 megapixel.

Lidt utraditionelt tager det bagud rettede kamera sine billeder i vidvinkel (125 grader). Desuden kan kameraet skyde fotos i 360 graders panorama format.

Skærmen er stor – 5,7 tommer – og i det usædvanlige 18:9 bredformat. Det såkaldte Full Vision display skal give bedre gengivelse af video og film. Opløsningen hedder 2.880 x 1.440 punkter – ikke 2.560 pixels som på almindelige Quad HD skærme.

De første spionfotos af LG nyheden viser, at G6 får tydelige rammer omkring skærmen. Dermed følger LG ikke den øjeblikkelige trend mod ramme-løse smartphones.

Mere usikkert er, om LG følger sine konkurrenter og installerer en personlig assistent med kunstig intelligens på den nye G6 telefon.

Hvis det bliver tilfældet, vil det formentlig være Googles Assistant, der kommer ombord. Den skal så kunne stort set det samme som iPhones Siri, Microsofts Cortana, Samsungs Bixby og Amazons Alexa.

Omvendt skal det være ganske vist, at LG G6 bliver vandtæt efter IP68 standarden. Nok ikke så vigtigt, men selvfølgelig relevant hvis telefonen ender i en vandpyt eller toilet kummen. Sidstnævnte er den hyppigste dødsårsag for smartphones.

LG G6 har verdenspremiere den 26. februar. I butikkerne kommer den sikkert i april….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er selfies den rene egoisme?