Løbeur, der kan en del ekstra

Krigsflyenes kirkegård (video)

Måske I har set glimt af dem, når tv-nyhederne viser nogle få sekunder af disse mærkelige og nærmest surrealistiske fænomener: Fly-kirkegårde.

De findes i varianter til både krigsfly og kasserede passagerfly. Nogle huser skeletterne af både civile og militære flyvemaskiner. Men generelt er de placerede i ørkener, hvor luften er varm og tør. Så ruster fortidens konger i luften ikke helt så hurtigt.

Jeg vil gerne vise jer en video, der handler om en af de såkaldte ”boneyards” for USA’s flyvevåben – Aerospace Maintenance and Regeneration Group på Davis-Monthan Air Force Base i Arizona.

Videoen er lavet som en fascinerende ”time lapse” af noget, der kunne minde om et håb for et liv efter døden.

5.000 kasserede militærfly – fra gamle jagerfly, over gigantiske transportfly til forhenværende helikoptere- er nemlig ikke parkeret i Arizonas for at dø. Og dog.

Officielt står de der på en langtids-parkering, for der kunne jo blive brug for dem i en ny krig. Eller i det mindste deres reservedele, som kunne give liv til nye generationer af fly.

Tankevækkende og faktisk lidt smuk video på knap seks minutter….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbeur, der kan en del ekstra