Krigsflyenes kirkegård (video)

Hitler havde allerede en mobil telefon

Hvis I mangler en kron juvel i jeres samling af gamle mobiltelefon – eller I er super interesserede i ting fra anden verdenskrig – så har jeg det helt rigtige til jer.

Adolf Hitlers originale telefon fra førerbunkeren sættes nemlig nu på auktion i USA. Nærmere bestemt den 18 februar hos Alexander Historical Auctions i den amerikanske Maryland, hvor den ventes at indbringe mindst to millioner kroner (300.000 USD).

Den røde telefon er slidt, men skulle fungere den dag i dag. Jeg ved blot ikke, om man skal være bange for, hvem der kunne finde på at ringe. Eller måske snarere spændt?

Historien om, hvordan Hitlers personlige telefon er endt på en auktion i det nordøstlige USA, er næsten lige så historisk interessant som dens oprindelige ejer.

Da de allierede havde indtaget Berlin i 1945, gav russerne den britiske brigade general Sir Ralph Rayner en rundvisning i den sønderbombede hovedstad.

Angiveligt fik Rayner på turen tilbudt en telefon som souvenir, der havde tilhørt Hitlers elskerinde Eva Braun.

Rayner opdagede imidlertid, at Hitlers egen telefon stod ved siden af. Den lykkedes det briten at kapre ved at overbevise russerne om, at hans favorit farve var rød.

Hitlers egen telefon i materialet Bakelit og med et hagekors indgraveret kom derfor med til England, hvor Ralph Rayner brugte den som sin egen private telefon i mange år frem. I efterkrigs tiden var Rayner et konservativt medlem af parlamentet i London.

Da den gamle general døde i 1977, gik den videre til hans søn Ranulf, der nu har sat Hitlers telefon på auktion. Ikke fordi han ikke kan lide telefonen eller mangler penge. Men fordi den er blevet ekstremt dyrt at forsikre.

Ifølge Ranulf Rayner – se video – brugte Hitler det røde klenodie som en slags mobil telefon, som han havde med sig både i førerbunkeren i Berlin, på togrejser, i bilen og i sine forskellige hovedkvarterer ved fronten og formentlig også i Ørnereden – Hitlers berømte sommerhus i de tyske alper.

For at sikre, at telefonen nu også er ægte, har de amerikanske auktionsfolk indsamlet vidnesbyrd fra gamle fotografier og fra Hitlers personlige telefonist, der tilsyneladende stadig er i live.

Køberen af den historiske telefon får den leveret i den originale æske af træ, som Sir Ralph Rayner transporterede den til England i. I æsken ligger også forskellige andre småting fra anden verdenskrig….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krigsflyenes kirkegård (video)