Skal din mus forkæles lidt?

Ikke promiller, men forkølelser

Alkometre, nu med det mere moderne navn ”breathalyzers”, kan være meget praktiske, hvis man har en hang til at tage et par øller eller glas vin, inden man sætter sig bag rattet i sin bil.

Endnu mere praktiske – især her i den kolde årstid – er breathalyzers, når de også kan sladre om, at man er ved at hente sig en forkølelse. Længe inden at personen selv opdager det med løbende næste eller ondt i halsen.

Det eneste, man skal gøre, er at puste ind i et lille rør på ”snue alarmen”. Dens sensorer reagerer på indikationer (”biomarkers”) af virus, typiske for forkølelse og halsbetændelse.

Snue alarmen findes i øjeblikket kun som prototype, men den vil hurtigt kunne forvandles til en smart lille gadget som vist på indlednings billedet.

Niveauet vil så blive vist i grønt, gult og rødt på breathalyzeren eller overført trådløst til en smartphone app, der kan lagre f.eks. en hel families eller firma-afdelings informationer. Måske som tidlig alarm for, at en forkølelses epidemi er på vej

Den smarte snue alarm findes i dag som fungerende prototype i laboratorierne på University og Texas Arlington.

De amerikanske forskere bruger relativt sensorer til deres måler, hvilket lover godt for, at man inden længe kan bygge kommercielt anvendelige apparater. De kan puttes i en elegant designet lille gadget, som både læger kan have stående i deres praksis – og som folk kan købe i f.eks. apoteker….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal din mus forkæles lidt?