Mon Alo bliver din næste mobil?

Svenskere bygger bro mellem analog og digital tid

Hybride armbåndsure ser ud til at blive et hit.

Først og fremmest fordi de kombinerer det traditionelle analoge urs design med smarte digitale funktioner.

På den måde kan de let blive det ideelle kompromis for de mange, som gerne vil bibeholde den stil og klasse, som klassiske ure formidler – men som også gerne vil have fingrene i features, som fitness armbånd og smartwatches tilbyder i et mere futuristisk design.

Svenske Kronaby med base i Malmø er et af de nyeste eksempler på små og ambitiøse urfabrikker, der bygger bro mellem de to verdener.

Kronabys fire nye ure Apex, Nord, Carat og Sekel ser meget klassiske ud ved første blik. De kommer i 43 eller 38 mm urkasser udført i rustfrit stål – og med urglas af safir krystal.

Sekel er det mest klassiske i design, Carat er lidt mere styly, Nord er minimalistisk i udseende, mens Apex er den sporty model hos Kronaby.

De svenske ure er stødsikre og vandtætte ned til 100 meter. Urremme i 22 eller 18 mm bredde fås i læder, rustfrit stål eller i vævet mesh materiale.

Hvad man ikke umiddelbart ser, er al den indbyggede elektronik. Den samarbejder trådløst med en app, man har lagt på sin iPhone eller sin Android mobil

Elektronikken i et Kronaby ur kan f.eks. vise notifikationer fra telefonen om opkald, sms og emails. Den kan kontrollere afspilning af streamet musik, måle antallet af vandrede skridt eller vække en om morgenen.

Uret har også en personlig alarm via GPS satellit, der viser, hvor bæreren befinder sig. Samme GPS kan sammen med såkaldte ”geotags” hjælpe med til finde, hvor man sidst parkerede sin cykel eller bil.

Hvor smartwatches ville vise alle disse funktioner ved at skifte udseende af urskiven, gør Kronaby det primært ved at udsende forskellige mønstre af vibrationer. Desuden betjenes uret ikke via en touch skærm, men via knapperne på siden.

Det manglende display sørger samtidig for, at et Kronaby ur ikke skal lægges til opladning hver anden dag. Et Kronaby kører i to år på et batteri.

Kronaby urene koster mellem 2.500 og 4.300 danske kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mon Alo bliver din næste mobil?