Her er verdens klogeste spisestel

PC-salget falder og falder

Alverdens pc-fabrikanter må have panderynker – og de dybeste sidder på toplederne hos Apple og Acer.

Nye tal viser nemlig, at pc-salget på verdensplan er faldet for femte år i træk. Faktisk er antallet af nye købte pc’er i 2016 helt nede på et niveau, der svarer til 2007.

Årsag?

Vi bruger store smartphones til flere opgaver, vi tidligere havde en pc til. Desuden har pc-industrien være dårlig til at opfinde nye ting, som kunne overbevise det store publikum om, at det ikke kan undvære en laptop eller desktop.

pc salg i 2016 2

Foto: Pixabay.

Ifølge analyse firmaet Gartner er pc-salget på verdensplan faldet med 6,2 pct. fra 2015 til 2016. Sidste år købte vi således ”kun” 269,7 millioner computere på globalt plan – heraf de 72,6 mio. i årets seneste kvartal.

Det er femte år i træk, at pc-salget falder i verden – og udviklingen ser ikke ud til at vende i år. Det historiske højdepunkt var i 2011, hvor vi købte 365,4 millioner pc’er på verdensplan.

Naturligvis er der store forskelle på pc-salgets udvikling rundt om på kloden, men Gartner mener at vide, at ideen med to-i-én laptops ikke er slået an hos brugerne. Det er bærbare pc’er med touch skærm, der også kan bruges som tablets.

De store tabere i pc-salget 2016 var Apple og Acer, der henholdsvis gik tilbage med 8,7 og 9,9 pct. Apple ventes derfor at prøve at vinde tabt terræn tilbage her i 2017 med længe ventede nye iMac desktops.

Her er verdens seks største pc-producenter i øjeblikket ifølge Gartner:

  1. Lenovo – 20,7 pct. markedsandel
  2. HP – 19,4 pct.
  3. Dell – 14,6 pct.
  4. Asus – 7,6 pct.
  5. Apple – 6,9 pct.
  6. Acer – 6,8 pct.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens klogeste spisestel