Sonys første OLED tv har en helt ny lyd

Selfie kamera printer selv sine fotos

Polaroid var engang indbegrebet at selvfremkaldende fotos – det såkaldte instant imaging. De lever stadig og får kunstig åndedræt fra bl.a. kendte fotonavne som Leica eller Fuji, der håber at opnå samme coole retro effekt, som vinylplader til musik oplever for tiden.

Polaroid eksisterer også stadig og producerer i dag alt fra smartphones og billige fladskærms-tv til små foto printere og instant kameraer.

Polaroid har 80 års fødselsdag i år. Et flot jubilæum, som Polaroid vil fejre med sit nye Pop kamera. En gadget, der på ganske elegant vis kombinerer nostalgi med moderne teknologi.

Målgruppen i dag er det store selfie publikum, der ikke vil nøjes med at se sine snapshots på skærm, men også gerne på papir.

Pop er derfor både kamera og printer i ét. Med en overraskende god billedsensor på 20 megapixel og en printer, der udskriver ved hjælp af varme – altså uden brug af blæk eller toner. Teknikken kaldes Zink.

Billederne har det klassiske, nærmest firkantede Polaroid format på 9 gange 11 centimeter. Heldigvis uden kemiske syrer, der gemmer sig som i en pose bag billedet som for 35 til 50 år siden, da Polaroid havde sin seneste storhedstid.

Det moderne tilsnit finder man i den digitale del af kameraet, der f.eks. kan optage video i Full HD. Man har en 4 tommers touch skærm som billedsøger og betjeningspanel, og man kan fylde op til 128 GB hukommelse ombord.

Polaroid har ikke oplyst noget om priser på Pop. Kun at det skægge kamera kommer på markedet senere i år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonys første OLED tv har en helt ny lyd