Skal Facebook nu også være en jobportal?

Flere udfordrer Apple og Samsung

Når man følger især de store danske mediers dækning af mobiltelefon markedet, skulle man tro, at der stort set ikke findes andet end Apple og Samsung – i den rækkefølge.

Engang imellem kan der snige sig en historie ind om Huawei og Sony – og på det seneste også Googles nye Pixel.

Men mediernes dækning afspejler i store træk det danske markeds udseende. Nemlig Apple og Samsung, der sidder på 85 til 90 pct. af smartphone salget i vores lille land.

Ude i verden ser situationen helt anderledes ud. Her er markederne meget mere nuancerede, og mange flere mærker slås om forbrugernes gunst.

Samsung og Apple – nu i denne rækkefølge – er fortsat størst. Men tilsammen udgør de kun 32,5 pct. af verdensmarkedet.

andre-i-mobil-grafik-3

Tallet dækker det globale smartphone salg i det seneste 3. kvartal af 2016, og det er faktisk det laveste i fem år. Med andre ord falder Samsungs og Apples dominans.

Ifølge analyse firmaet IDC voksede ”de andres” markedsandel med 7,7 pct, mens Samsung tabte 13,5 og Apple 5,3 pct. i juli, august og september.

Om Apple og Samsung er ved at miste grebet, er for tidligt at konkludere.

Men det er en kendsgerning, at Samsung har mistet meget goodwill efter skandalen med de brændende Note 7 telefoner.

Samtidig udskifter Apples kernekunder ikke deres dyre iPhones i så hurtig takt som tidligere. Bare fordi der kommer en ny iPhone, er det ikke længere automatisk lig med at droppe sidste års model.

iphone-7-generelt-foto

Det seneste års højdespringer Huawei gemmer sig i den store grønne masse af ”andre mærker” på denne meget illustrative infografik.

Huawei har ambitioner om at erobre mobiltelefonernes andenplads. På verdensplan vil det være fra Apple – i Danmark fra Samsung.

I Finland er det f.eks. allerede lykkedes for Huawei. Her er det kinesiske mærke på kun ét år vokset fra en beskeden markedsandel på 1 procent til i dag over 25!

Huaweis store fremgang skyldes en kombination af lave priser og en offensiv markedsføring. En strategi, som verdensmarkedets to andre kinesiske højdespringere – OPPO og Vivo – sikkert også vil benytte.

De to har hidtil koncentreret sig om deres enorme hjemmebane i Kina. Alle venter imidlertid, at Huaweis store succes vil lokke både OPPO og Vivo, men også andre store kinesiske mobilmærker som Xiaomi, zte, Lenovo eller Le Eco til at vove sig på udebane. Måske også i lille Dannevang….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal Facebook nu også være en jobportal?