Facebook udvikler på en egen mobil

Smart og klog køkken computer

Tablet salget har været i frit fald i de seneste par år.

Mange folk har simpelthen haft svært ved at se en anvendelse for de smarte skærme, efter at de havde købt en første tablet for at være med på noderne.

Dertil kommer, at stadig større smartphones – ”phablets” – har taget livsgrundlaget fra mindre tablets. De er jo næsten lige store, men telefonerne kan bruges til flere ting.

Måske den store kinesiske tv-fabrikant TCL har fundet medicinen til at imødegå tablet døden.

tcl-xess-4

Firmaet har nemlig netop præsentere sin store Xess tablet på 17,3 tommer. Den skal fungere som hjemmets smarte kommunikations central og har derfor indbygget de nyeste personlige assistenter som f.eks. Amazons Alexa.

TCL forestiller sig, at Xess typisk anbringes i køkkenet eller alrummet. Herfra står den i trådløs kontakt med både internet, familiens smartphones og en række små IP video kameraer, som man kan overvåge forskellige rum med – f.eks. babys soveværelse.

Xess kommer desuden med en omfattende software pakke installeret, der rummer apps til hjemmebrug. Først og fremmest er det Kitchen Stories, der præsenterer opskrifter, tv-shows og apps fra den populære tv-kanal Nickelodeon.

tcl-xess-3

TCL nyheden er stor, men det er nok en fordel til familiebrug. Små gnidrede tablets på 7 tommer, som man skal tage op med hånden for at kunne læse skærmen på, er ikke praktiske i et køkken. Tænk blot på fedtfingre.

Xess’ store 17,3 tomme display i Full HD Display er derimod tilstrækkelig stort til, at man kan have det stående på bordet og se indholdet af tv, data, apps og meddelelser uden at gå helt tæt på.

Man kan styre Xess både ved at trykke på skærmen – og måske endnu mere smart – ved at tale til tabletten give den ordrer med sin stemme.

tcl-xess-7

Xess leveres bl.a. med et lille trådløst videokamera, som man f.eks. kan sætte i babys legeværelse.

Tablet nyheden kører med en otte-kernes AMD processor, 3 GB RAM, 32 GB lager, Android, både internt og eksternt kamera samt to indbyggede JBL højttalere på hver 3 watt, der sørger for, at hele familien kan høre med. Endelig er der to USB porte til eksterne gadges og oplader.

Med i prisen på 500 USD – ca.   kroner – hos Amazon følger et abonnement til Amazon Prime, en bordstander, en elektronisk pæn og et bærehåndtag, der gør nemt at flytte skærmen rundt i huset eller med på rejse.

Eneste ulempe er, at alt foregår på engelsk.

TCL er en af Kinas store elektronik fabrikanter med omkring 76.000 ansatte. Koncernen fremstiller bl.a. tv, vaskemaskiner, tablets, køleskabe, air conditioning og smartphones. Sidstnævnte sælges under flere navne som f.eks. Alcatel….

tcl-xess-1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook udvikler på en egen mobil