Hjælp, når øretelefonen falder ud

Så kom der omsider en ny Windows mobil

Der er maaaaajed laangt imellem, at man kan skrive om nye Windows smartphones – og når man kan, må jeg hellere få det gjort med det samme.

Alcatel har nemlig i dag officielt lanceret sin Idol 4S telefon med Windows 10 styresystem. Samme mobil har man i et stykke tid kunnet købe med Android ombord.

Alcatel Idol 4S for Windows er udstyret med en Snapdragon 820 processor – den samme som man ser i adskillige andre toptelefoner. Den støttes af 4 GB RAM og 32 GB lager. Sidstnævnte kan udvides med op til 128 GB via MicroSD kort.

Med andre ord er det en ganske kraftig Windows telefon – klædt i glas – som Alcatel nu sender på markedet. Det understreges også af, at selfie skyderen er på 8 megapixel og hovedkameraet på hele 21 MP.

alcatel-windows-telefon-2

Skærmen i Idol 4S er på 5,5 tommer og viser Full HD grafik i 1.920 x 1.080 punkter. Batteriet yder 3.000 mAh – og så er der indbygget to højttalere på hver 1,2 watt i telefonen. Det er pænt meget for en mobil.

Når jeg indleder artiklen med at konstatere, at der er meget langt mellem snapsene i Windows´ telefon verden, er det ment helt bogstaveligt.

Ikke engang Microsoft selv gør noget aktivt for at sælge nye smartphones, og de efterhånden ældre modeller sælges til discount pris.

Heller ikke de andre store smartphone fabrikanter gør meget for at promovere Windows telefoner. Flere af dem blev ellers betalt med milliard beløb fra Microsoft for at udvikle mobiler til Windows 10.

alcatel-windows-telefon-3

Derfor kan man engang imellem – og mest i udlandet – se Windows smartphones med Samsungs, LGs, HTC’s eller Huaweis navnetræk på.

Muligvis dukker Microsoft selv op med en ny smartphone næste år. I givet fald bliver det ikke under Lumia varemærket, som Microsoft købte af Nokia i 20xx. I stedet bliver det nok som en dyr Microsoft Surface telefon.

Indtil da ser Alcatel og et par mindre fabrikanter som f.eks. amerikanske Blu ud til at være de eneste, der vifter en smule med Windows 10 Mobile flaget i øjeblikket.

Alcatel selv er desværre også kun en skygge af sig selv på det danske marked. Da Alcatel var fransk, blev der markedsført mange smartphones i Europa. Siden er den franske telegigant blevet fusioneret flere gange, og rettighederne til at producere Alcatel mobiltelefoner er solgt til det store TCL konsortium i Hong Kong.

Prisen på den nye Alcatel Idol 4S til Windows er ikke oplyst endnu. Hellere ikke om vi kommer til at se den på vores breddegrader….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp, når øretelefonen falder ud