Google kommer med interaktiv tavle

Surface Studio er den første pc nogensinde fra Microsoft

Microsoft kører på hundreder af millioner pc’er verden over – Windows, Office, Outlook, Skype og nu også Linkedin.

Men Microsoft har aldrig produceret en pc selv – altså sådan rent fysisk. Kun software, tastaturer, mus osv. Men ikke en komplet pc. Før nu.

I aftes præsenterede Microsoft nemlig sin nye Surface Studio alt-i-én pc, der vel bedst kan beskrives som en konkurrent til Apples populære iMacs. Blot med Windows 10 ombord.

surface-studio-5

Ret elegant ser Surface Studio da også ud – hvis man har god plads på et skrivebord. Skærmen er nemlig på hele 28 tommer, mens det meste af computeren sidder i den lille fod.

Ifølge Microsoft har Surface Studio verdens tyndeste LCD skærm. Bare 12,5 mm måler den i tykkelse, og alligevel kan den levere grafik, video og tv bedre end 4K.

Godt 13,5 millioner pixels kan den store pc-skærm levere. Svarende til en opløsning på 4.500 gange 3000 punkter. Det er 63 pct. flere end et 4K tv, så måske betegnelsen ”4.5K” er ganske velvalgt.

surface-studio-4

Surface Dial er en puck-formet styre-enhed, der skal være særligt god til kreative programmer som f.eks. 3-D paint eller Photoshop.

I forskel fra Apple iMac har Microsoft Surface Studio en touch skærm. Man kan bruge både fingre eller Microsofts særlige Surface Pen, der også kendes fra Microsofts Surface tablets. Den kommer bl.a. med 1.024 niveauer af trykfølsomhed.

Microsoft satser ikke kun på familier og kontorer med den store Surface Studio. Målgruppen er i lige så høj grad kreative i grafik, reklame, tv, video, foto og web-layout, som i dag bruger Apple.

Surface Studio skal nemlig kunne bruges med Microsofts nye 3-D Windows Creator og 3-D Paint program, der kommer på markedet.

surface-studio-3

Når skærmen lægges ned, kan man tænde en særlig Studio mode. Den kan f.eks. bruges til tegning.

Ud over pen og mus vil Microsoft også levere en Surface Dial input enhed. Den ligner en ishockey puck og kan give en avanceret styring af avancerede apps til kreative – inklusive Photoshop.

Selve computerdelen i Surface Studio er naturlig creme-de-la-creme. Processoren er den nyeste Intel Core i med 32 GB RAM og 2 TB hybrid disk. Grafikken håndteres af et Nvidia GeForce 980M kort.

Skærmens fod indeholder lynhurtigt Wi-Fi, fire USB 3.0 porte. Bluetooth, Ethernet stik til kablede netværk, Mini Display port, hovedtelefon stik og skuffe til SD memory kort.

surface-studio-2

Skærmen er forsynet med højttalere på bagsiden, et HD kamera på forsiden og flere mikrofoner, som gør det muligt at styre pc’en med sin stemme via Microsofts svar på Apples Siri – den personlige assistent Cortana.

Priserne begynder ved 3.000 USD – mindst 21.000 kroner – så det er helt åbenlyst, at de typiske Surface Studio købere vil være professionelle….

https://www.youtube.com/watch?v=BzMLA8YIgG0

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google kommer med interaktiv tavle