Konkurrenter på vej med Note 7 afløser

Vi taster mere end vi taler

Er den goe gamle telefon samtale ved at uddø langsomt? Ligesom fastnet telefonen før den?

Man skulle næsten tro det, når man ser denne nye analyse fra revisor giganten Deloitte.

Den fortæller nemlig, at antallet af stemme opkald, som folk foretager med deres smartphone, er faldet markant i de senere år.

I stedet for at tale i telefon bruger flere og flere mennesker besked apps som Facebook Messenger, WhatsApp eller Snapchat.

Med andre ord taster nutidens unge snart mere, end de taler.

Ifølge undersøgelsen oplyste 96 pct. i 2012, at de havde foretaget et ”klassisk” telefon opkald i den seneste uge. Altså en manøvre, hvor de brugte stemmen undervejs.

Siden da er procenten faldet til under 69 pct.

taste-mere-end-tale-grafik-1

Tallene stammer udelukkende fra England, men jeg vil tro, at tavsheden også er ved at indfinde sig ganske langsomt hos mange danske smartphone brugere.

For et par år siden skyldtes trenden bort fra de talte ord primært de populære sms, som folk brugte her og der og allevegne for at kommunikere kort med hinanden.

Sms bruges stadig, men er på vej ned i udbredelse. Sms taber nemlig terræn til ”instant messaging” apps, hvor man kan indbygge alle mulige fotos, videoer, emojis og sjove stickers i sin kommunikation.

Prøv at tjekke hos jer selv. Taler I også mindre i telefon, men taster meget mere?

De interessante informationer stammer fra Deloittes ”Global Mobile Consumer Survey”, der dækker månederne maj til juni i år…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrenter på vej med Note 7 afløser