Kaffe så hot som i Dødsstjernen

Skandalen med brændte telefoner betyder kun lidt for Samsung

Når man læser, hører og ser nyhederne på tværs af alle medier, kunne situationen svært blive værre for Samsung lige nu.

Siden de første rapporter om brændende og eksploderende Galaxy Note 7 telefoner dukkede op i august, er det bare gået nedad for Samsung. I hvert fald i medierne.

Verdens største producent af smartphones oplever et PR mareridt, når flypassagerer verden over bliver bedt om at lade deres Note 7 blive hjemme.

For at gøre tingene endnu værre, skal Samsungs ledelse nu håndtere nye skræk historier, hvor selv nye og/eller reparererede telefoner springer i luften.

samsung-katastrofe-4

Samsung har reageret med sit andet stop på få uger: Galaxy Note 7 mobiler må ikke sælges foreløbigt. Brugere af telefonen skal slukke den hurtigst muligt og aflevere den til reparation.

En skandale som denne må være en katastrofe for Samsung. Tabet på fejlbehæftede smartphones og produktion af nye gratis erstatnings telefoner koster jo milliarder af kroner i mistet indtægt.

Samsungs største problem er dog næppe finanserne sådan lige her og nu. Galaxy Note 7 udgør nemlig kun en lille del af Samsungs mobil-produktion og omsætning i det hele taget.

Det store problem for Samsungs topledelse er nok snarere image, markedsandele, stolthed og ære.

samsung-katastrofe-3

Det gør ondt at se, at ærkerivalen Apple nu kan sælge sine nye iPhone 7 telefoner nærmest uden konkurrence. Den famøse Galaxy Note 7 var ellers udset til at være en iPhone 7 killer og hastet på markedet, så publikum kunne købe den, inden Apple kom på banen med sin nye generation af smartphones. For hurtigt åbenbart.

I Danmark er problemet knap så stort – og dog. Galaxy Note 7 nåede knap nok at komme i danske butikker, før salget blev stoppet globalt. Derfor har der ikke være mange telefoner, der skulle udskiftes.

Til gengæld styrker Samsungs ulykke Apples position yderligere i Danmark. Her sad iPhone i forvejen på en markedsandel på over 50 pct i forvejen – hos TDC endda helt oppe på 75 pct.

De folk, der måske overvejede at købe den store Galaxy Note 7 telefon, har ikke meget andet valg end at hoppe over på iPhone 7 Plus nu. Medmindre de vil blive i Android verdenen. Så ligger især Huaweis P9, Honor 8 og kommende nye Mate supertelefon nok så førstevalg.

samsung-mareridt-1

Men tilbage til Samsung selv.

Som det fremgår af infografikken, udgør salget af smartphones under halvdelen af Samsungs globale omsætning.

Note 7 er kun en meget lille del af Samsungs totale smartphone produktion. Bestselleren Galaxy S7 er f.eks. langt vigtigere, og den har der indtil videre ikke været problemer med. Dertil kommer, at langt størstedelen af Samsungs mobil produktion er billigere telefoner, som sælges i gigantiske antal i mange lande.

Samsung er i dag verdens største elektronik producent – og ikke kun på grund af Galaxies.

De fleste af os kender også Samsung som leverandør af fladskærms tv’et i vores stue. Det er i statistikken gemt under det mørkegrønne punkt for ”consumer electronics”.

samsung-mareridt-2

Samsung fremstiller også alt muligt andet. Først og fremmest elektroniske stumper til andre – f.eks. displays til Apple – halvledere, mikrochips, computer skærme, køleskabe, vaskemaskiner. Faktisk alle de elektroniske stumper, man kan komme i tanker om.

Så selv et ”worst case scenarie”, hvor Samsung må droppe alt omkring Note 7, vil ikke blæse den sydkoreanske gigant omkuld. Samsung har så mange andre ben at stå på.

Faktisk kunne Samsung i fredags meddele stærke forventninger til indtægter i tredje kvartal af regnskabsåret – trods Note 7 skandalen.

Det fik Samsung aktien til at stige næsten 10 pct. Den er dog faldet lige så meget eller mere siden dag….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffe så hot som i Dødsstjernen