Facebook kommer med sin egen Blå Avis

Er dette en ny B&O højttaler?

Jeg skal ikke påstå, at denne nye Bang & Olufsen lignende højttaler vil kunne redde det trængte danske audio/video klenodie, men spændende ser konceptet bestemt ud.

Det utraditionelle udseende er udtænkt af den sydkoreanske designer Myeonghoon Lee. Han er dybt inspirereret af produkterne fra Struer, men ville gerne skabe en mere skulpturel – nærmest abstrakt – højttaler, end B&O selv har gjort.

b-og-o-hoejttaler-4

Lee kalder sit koncept for Beosound Wireless Speaker – måske i håbet om, at Bang & Olufsen bider på og køber hans spændende design.

Man skal ret tæt på Lees kreation for at opdage, at der er tale om en højttaler. Ikke en skulptur, man har stående på et bord eller en reol.

b-og-o-hoejttaler-2

Det do-nut agtige design med et hul skal hjælpe højttaleren med at pumpe lyden ud frit og sprede den i en 360 graders radius.

Indvendigt sidder en fuldtone-enhed af høj kvalitet, som skal kunne gengive hele det hørbare frekvens område. Enheden er omgivet af elektronik, der bl.a. omfatter en digital Klasse-D forstærker og en Digital Signal Processor (DSP).

b-og-o-hoejttaler-5

Som mange andre producenter af trådløse højttalere hævder Myeonghoon Lee derfor, at man vil kunne nøjes med én af hans Beosound bokse til at fylde et helt rum med vellyd

Lee forestiller sig, at den strømlinede højttaler kunne indgå i B&O’s dyre linie af produkter, som sælges under det danske firmas eget navn. Elektronikken i Lee højttaleren gør den for dyr til at blive solgt som del af den ”billige” B&O Play familie.

b-og-o-hoejttaler-6

Lee kalder sin udtryksform for Gothic Design, men den betegnelse skal han næppe bruge i Danmark og omegn. Gotisk forbindes ikke ligefrem med noger strømlinet heroppe i Norden.

Men som sagt – den nye Beosound Wireless Speaker er kun et koncept på nuværende tidspunkt. En spændende og smuk idé….

b-og-o-hoejttaler-3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook kommer med sin egen Blå Avis