LUCY er hjemmets nye digitale butler

Xiaomi går efter iPhone 7

Jeg har mange gange før skrevet om nye mobiltelefon, som vi måske aldrig kommer til at se på salg i danske butikker.

Omvendt giver især de mange nye Android smartphones fra Kina ofte en klar indikation af, hvordan mobiler hos danskerne vil se ud om et halvt eller helt år.

Det gælder helt sikkert også for de nye Xiaomi Mi 5S og Mveni 5S Plus telefoner, der som nogle af de første indeholder Qualcomms seneste opus – Snapdragon 821 processoren.

xiaomi-mi-5-s-3

Xiaomi er en af Kinas allerstørste fabrikanter af elektronik – med alt fra fitness armbånd, over smartphones og tv til elbiler.

Xiaomi har imidlertid haft problemer på det seneste, fordi man næsten udelukkende satsede på at sælge sine produkter på hjemmebanen i Kina – og brugte for lidt penge på markedsføring.

Nu ventes Xiaomi derfor at vende blikket mere mod udlandet – inklusive Europa. Her kan man i dag kun købe Xiaomi småting som f.eks. power banks og motions trackere.

xiaomi-mi5s-5

Mi5 telefonerne kunne imidlertid være det næste oplagte trin frem for Xiaomi. Derfor kan de to nye modeller meget vel blive aktuelle på det danske marked. Måske allerede før jul.

Snapdragon 821 skal være mindst 10 pct. hurtigere end den 820 chip, der sidder i rigtigt mange smartphone topmodeller i dag.

Xiaomi 5S og 5S Plus er elegante telefoner med et lettere buet design og farver som grå, sølv, rosa metallic og guld.

xiaomi-mi-5-s-4

Telefonerne har skærme på 5,2 og 5,7 tommer – altså lidt større end Apples, som Xiaomi ser som sin værste konkurrent.

Den grafiske opløsning er Full HD og altså ikke Quad HD, som f.eks. Samsung, HTC og LG satser stærkt på.

Omvendt synes der i øjeblikket at være en trend hos især kinesiske fabrikanter mod at spare på skærmenes grafik, strømforbrug og pris. Ud fra en opfattelse af, at publikum alligevel ikke kan se forskel – og slet ikke de bittesmå detaljer, en Quad HD skærm kan vise.

De nye Xiaomi modeller kører som nævnt med den helt ny Snapdragon 821 processor på 2,15 GHz clock frekvens. Den assisteres enten af 4 eller 6 GB RAM, mens lager kapaciteten opgives til 64 eller 128 GB.

Skærmene er trykfølsomme a la Apples 3D Touch system, og der sidder en næsten usynlig fingeraftryks skanner i hjem knappen (Mi 5S) eller på bagsiden (Mi 5S Plus).

Den “usynlige” bruger en helt ny metode med ultralyd til at skanne fingeraftrykket. Det giver muligheden for at gemme skanneren under skærmglasset.

Helt i stil med Apples nye iPhone 7 har Xiaomis store model også et dobbelt kamera på bagsiden – her med to Sony 12 megapixel objektiver. Den lille Mi 5S må nøjes med et enkelt objektiv.

xiaomi-mi-5s-2

Batterierne er på 3.200 mAh i den lille model, mens den store har en 3.800 mAh variant ombord. Sidstnævnte vejer i øvrigt kun 168 gram. Pænt lavt for så kraftig en smartphone.

Til sidst priserne – og lige nu kender jeg kun de kinesiske.

Men skulle de nye Xiaomi Mi 5S telefoner komme til Danmark, bliver de markant billigere end Apple iPhone. Sikkert også meget konkurrence dygtige i forhold til andre Android  med samme specifikationer.

Den lille Mi 5S model med 64 GB koster således kun 300 USD – godt 2.000 kroner. Topmodellen med stor skærm og 128 GB lager sælges for 390 USD – ca. 2.650 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LUCY er hjemmets nye digitale butler