Brug hovedet og tag telefonen

Du bliver gladere af at tage selfies

Normalt fortæller folk jokes om selfies, eller selfie freaks bliver drillet en smule. En ny analyse viser imidlertid, at selfies kan gøre stor gavn. Deres (positive) virkning går langt videre end til at dele et smilende ansigt via sociale medier.

Ifølge en gruppe amerikanske forskere kan daglige selfies gøre en person i markant bedre humør og ligefrem skræmme følelser af stress og ensomhed bort.

selfie-analyse-2

Som led i den nye analyse skulle deltagerne på skift tage et af tre billeder på bestemte dage: En smilende selfie – et foto af noget som gjorde dem selv glad – og et billede, der skulle gøre en anden person glad, når den pågældende modtog det.

 

Analyse-deltagerne blev samtidig bedt om via en app at registrere deres humør tre gange om dagen på de dage, hvor de havde udført en af de stillede opgaver.

selfie-analyse-1

Resultatet viste sig at være, at de personer, der tog smilende selfies, havde det bedre og fik mere selvtillid efter et stykke tid.

De folk, som tog billeder af noget, de godt kunne lide, blev til gengæld mere tænksomme, reflekterende og taknemmelige.

selfie-foto-godt-1

Endelig fortalte de deltagere, som tog billeder for at glæde andre, at de følte sig mere rolige og afslappede efter tre uger. Formentlig, fordi de har fået forbedret deres forhold til de personer, som de sendte ”gaven” til.

Undersøgelsen fra University of California i Irving (UCI) er den seneste af mange, der forsøger at kortlægge og forstå, hvilken rolle moderne teknologi kan have på menneskers humør og velbefindende….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug hovedet og tag telefonen