HTC satser på middelklassen

Brug hovedet og tag telefonen

Først kom de trådløse øre- og hovedtelefoner og headsets. Så kom de nye, som man kan styre med stemme kommandoer. Og nu – ja, nik bare med hovedet.

Det er Sony, der står bag den nye ”head gesture” teknologi. Den har man indbygget i sine nye trådløse Xperia Ear øretelefoner, som man kan styre ved hjælp af hovedbevægelser.

sony-experia-ear-1-rextra

Øretelefonerne med indbygget mikrofon kan f.eks. sættes til at tage imod håndfrie telefon opkald ved at brugeren nikker med hovedet.

 

Man kan f.eks. også skifte frem og tilbage mellem melodierne på sin spilleliste ved at dreje hovedet til højre eller venstre – og kig op mod himlen, hvis du vil have læst den aktuelle vejrudsigt op.

Sony kalder sine nye øretelefoner for en ”personlig assistent.” Lidt vildledende synes jeg, for den betegnelse bruger man jo allerede i dag til Siri på iPhone eller Cortana på Windows.

https://www.youtube.com/watch?v=PY7-UR5IIP0

Bevægelses sensorerne bruger Sony også til helt andet formål. Xperia Ear vil således vide, når de faktisk sidder i et øre, er taget ud eller er anbragt i en docking station. Så vil øretelefonerne f.eks. automatisk gå i standby eller begynde at lade sine batterier op.

Det bliver spændende at se og afprøve, hvordan Sony Xperia Ear fungerer i praksis. De skulle komme på markedet inden jul til priser fra 225 USD – ca. 1.700 kroner.

Jeg kunne godt lide at vide, hvordan Xperia Ear kan adskille mellem en hoved-ordre, og når brugeren bevæger sit hovede af helt andre årsager. Som f.eks. at kigge efter en anden person eller vender blikket nedad mod jorden.

sony-oere-nik-1

De skægge nye øretelefoner fra Sony kører med Bluetooth og NFC til hurtig parring med en smartphone. De er vandtætte og har to mikrofoner med støjreduktion og kredsløb til at undgå ekko.

De små indbyggede batterier på 65 mAh kan levere strøm til fire timers taletid og 16 timers musik lytning. En smart lille æske til opladning følger med ved købet. Den ligner en Zippo lighter lidt….

sony-oere-nik-3

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HTC satser på middelklassen