Encircle er trådløs lyd i stakkevis

Ford bygger vandhane i personbil

Som flere andre store bilgiganter er Ford ved at udvikle sig til en teknologi fabrikant, der går meget længere end at sende nye auto modeller på samlebånd.

I den senere tid har Ford vist flere spændende initiativer, hvor man. designer cykler, køber sig ind i delebil projekter, afprøver helt anderledes materialer til sine biler – f.eks. rester fra produktion af tequila.

På sin netop overståede ”Further with Ford” konference i Detroit, USA, viste bilgiganten således en vandhane til brug i bilens kabine.

ford-vandhane-2

”On-the-go-H2O” systemet kan genbruge kondensvand fra bilens air conditioning anlæg og forvandle det til rent og køligt drikkevand.

Glem alt om at købe plastik flasker med kildevand, der bliver alt for hurtigt lunkent og kedeligt efter en halv time i bilens kopholder.

Inspirationen til bilens egen vandhane fik en Ford ingeniør, da han så en stor outdoor plakat i Perus hovedstad Lima. Den viste, hvordan man kan forvandle fugtighed fra f.eks. kølige nætter til drikkevand i de varme og tørre dagtimer.

https://www.youtube.com/watch?v=mxmjdx_Rg_c%20

”On-the-go-H2O” opsamler dråber af kondensvand fra bilens klima anlæg og lagrer det i en lille tank. Knap to liter vand i timen kan man genbruge ad den vej – svarende til fire halvliters flasker vand.

Når bilens eget vand skal i brug, køres det igennem et filter og kommer ud via en vandhane, som Ford har placeret på kardan tunnelen mellem forsæderne.

”On-the-go-H2O” er en fungerende prototype på nuværende tidspunkt. Om vandforsyningen nogensinde vil blive del af en bil eller en lastvogn, man kan købe, vil Ford ikke love på nuværende tidspunkt….

ford-vandhane-4

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Encircle er trådløs lyd i stakkevis