Mini anlægget til de gyldne ører

Facebook Messenger kan man nu købe og betale med

Facebook Messenger er godt på vej til at blive en direkte konkurrent til bankernes online services, MobilePay, det digitale Dankort osv.

Facebooks populære besked app til mobiltelefoner kan nemlig snart bruges til at købe og betale ting – ikke kun til at bestille dem.

Facebooks idé er, at folk bliver i Messenger mere eller mindre døgnet rundt De behøver ikke at forlade app’en på noget tidspunkt.

 

Fra Messenger kan de tjekke deres Facebook profiler – sende hurtige besked’er, fotos og videoer – besøge butikker og holde en online dialog med forretningens ”personale” – tjekke om tingene er på lager – og til sidst betale for indkøbet.

En bot kan f.eks. give gode råd mod rygsmerter.

Hemmeligheden ligger i såkaldte Chatbots – små software robotter – der kan udføre forskellige standard funktioner eller opføre sig, som om de er ”personale” og kundeservice.

Facebook arbejder sammen med en række forskellige betalings services og kreditkort firmaer som f.eks. Visa, MasterCard, PayPal og American Express for at skabe de nødvendige ”bots” til formålet.

 

Det vil betyde, at danskere vil kunne bruge Messenger til at handle – i hvert fald internationalt og på udenlandske hjemmesider.

Om Messenger også senere vil blive integreret med de danske betalings platforme, må tiden vise.

Her vil Messenger så enten konkurrere med eller supplere f.eks. Dankort, MasterCard, MobilePay, DIBS, NETS og sikkert også Apple Pay, når det indføres i Danmark.

Man kan f.eks. bestille en buket blomster via en bot.

Messengers ”bot” platform vokser ekstremt hurtigt for tiden. Ifølge Facebook er der kommet over 30.000 nye ”bots” i alle mulige genrer siden lanceringen i april. I juli var tallet kun 11.000.

Facebooks strategi er at etablere Messenger som et helt separat miljø, der kan fungere selvstændigt – eller integreret med verdens største sociale medie.

De små apps i app’en – sådan kan man også beskrive bots – er et ekstremt vigtigt element i Facebenooks fremtids scenarie for Messenger.

En bot kan f.eks. hjælpe en med at sammensætte sin egen burger.

Bots kan f.eks. gøre online betjeningen nemmere, mere brugervenlig og mere automatisk, end vi kender det fra webshops i dag.

Men samtidig kan bots samle endnu flere informationer til Facebook om sine brugere: Hvad de køber, hvad der interesserer dem, hvilke kreditkort de har, hvor mange penge de bruger osv.

Det er helt sikkert et scenarie, som mange forbruger organisationer og internet skeptikere vil elske at hade.

Ud over den kommende mulighed for at betale med Messenger har Facebook også lige gjort det muligt, at brugere kan dele bots med hinanden – og at reklamer i folks Facebook nyhedsstrøm kan pege på bots….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini anlægget til de gyldne ører