Fidget terningen er til nervøse mennesker

Hvem vil købe den nye iPhone 7?

Ganske som forventet har Apples nye iPhone 7 solgt som varmt brød i den første weekend, hvor man kunne forudbestille den nye telefon.

Nogle af modellerne er allerede udsolgt. Det gælder især den flotte, men upraktiske iPhone 7 i blank sort piano lak.

Men det var at forvente. Sådan var det også, da Apple indførte iPhones i rosa guld. De er siden blevet en bestseller hos især kvindelige smartphone brugere.

Spændende bliver det at se, om folk vil overnatte i snesevis foran forretningerne for at sikre sig en af de første iPhone 7’ere, når de kan købes fra på fredag.

Jeg tvivler lidt, men lader mig gerne overraske.

Hypen omkring Apples iPhones er nemlig ikke så stor længere som for bare et par år siden.

Alt for mange har allerede en iPhone, og folk vil ikke længere bruge mange tusinde kroner hvert år for at eje den nyeste model.

Apple selv vil heller ikke længere fortælle, hvor mange iPhones der er bestilt her i den første weekend efter lanceringen.

Netop den meddelelse om nok et rekordsalg har nemlig været med til at øge hysteriet hos publikum i tidligere år. For, hvad hvis iPhone 7 sælger dårligere end iPhone 6, der i øjeblikket holder rekorden?2

 

iphone-7-succes-eller-grafik-ny

Er det så lig med en katastrofe for Apple og et tegn på, at iPhone er på vej yt?

Næppe. Den nye iPhone 7 indeholder så mange kvaliteter, at den nok skal holde sig med i toppen over de mest solgte smartphones i verden.

I Danmark under alle omstændigheder. I andet kvartal af i år havde Apples telefoner en markedsandel på 47 pct. i vores lille land. Samsung havde ”kun” 32 pct og Huawei 8 pct, siger analysefirmaet IDC.

Ikke desto mindre bliver det interessant at se, hvilke mennesker det er, som køber den nye iPhone 7 i de kommende dage, uger og måneder.

Bliver f.eks. den første smartphone hos mange mennesker?

Næppe, for udbredelsen af smartphones er så stor i Danmark, at der kun er få debuttanter. Mange mennesker har i dag to mobiltelefoner eller flere liggende.

iphone-7-succes-eller-2

Sandsynligheden er nok langt større for, at iPhone 7 købere er trofaste Apple brugere. De har typisk havde iPhones i flere år og trænger nu til at få den gamle udskiftet.

Desuden kan det bestemt ikke udelukkes, at Apple henter en del nye kunder, som ellers var ved at købe Samsungs nye supertelefon Galaxy Note 7.

De har nu opgivet, fordi Note 7 bogstavelig talt går op i røg. Så farlig er de første Note 7, at Samsung har måttet trække dem tilbage fra markedet, næsten inden de er kommet på markedet.

Det er en meget dårlig og meget dyr historie for Samsung, der havde skyndt sig at få Note 7 til salg – inden Apple kunne levere den nye iPhone 7.

Nu er det Apple, der ler sidst – og siger pænt tak for gaven til Samsung.

Men tilbage til de nuværende iPhone ejere:

Ifølge en ny analyse fra Global Web Index har de fleste i dag en iPhone 5S eller iPhone 6. Henholdsvis 17 og 16 pct.

Det vil sige, at deres telefoner er to-tre år gamle, hvis de købte dem, da modellerne var helt nye. Mange har dog købt dem meget senere.

Nok så interessant er det, at en ganske stor procentdel af iPhone brugerne ejer en 6 Plus eller en 6S Plus – henholdsvis seks og syv procent.

Plus telefonerne er større, men også markant dyrere Desuden tjener Apple flere penge på at sælge en Plus telefon end en ”almindelig” iPhone.

Denne nye infografik viser kun udbredelsen af de seneste iPhone modeller. Hvad man ikke ser, er, at 10 pct. fortsat bruger den gamle iPhone 4S.

Folk med iPhones, der er to eller flere år gamle, er godt nyt for Apple. De vil nemlig kunne mærke en reel forskel i ydelse og features, hvis de køber den nye iPhone 7.

Global Web Index interviewer løbende 40.000 internet brugere i 34 lande verden over om deres gadges og adfærd på nettet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fidget terningen er til nervøse mennesker