Lad robotterne danse

B&O sætter smukt design på trådløse højttalere

Udlændinge synes nok, at de ligner gulvlamper eller askebægre. Men os, der er vokset op med Bang & Olufsen gennem årtier, ved da godt, at det er højttalere. Sådan er det karakteristiske design fra Struer bare.

De nye BeoSound 1 og 2 er trådløse højttalere, der er rundstrålende og derfor kan placeres nærmest overalt i et lokale. De sørger alligevel for en god lydfordeling og stereo perspektiv.

De to nye højttalere har B&O’s velkendte koniske design med en brug af børstet aluminium, som giver dem et dyrt og eksklusivt look.

BEOSOND 2 6

Helt billige er de heller ikke. BeoSound 1 koster 1.295 euro (ca. 9.800 kroner) og BeoSound 2 ca. 12.800 kroner (1.695 euro).

I sin pressemeddelelse understreger B&O, at nyhederne skal være diskrete og slet ikke dominere et rums interir, som man ellers ofte ser det med større og dyrere højttalere.

BeoSound 1 og 2 hører til B&O’s familie af Multi-Room højttalere, hvor man kan spille trådløst musik i flere rum i boligen. I alle eller kun i det lokale, man befinder sig i.

beosound 2 3

B&O kalder BeoSound 1 for en bærbar højttaler. Det er måske lidt meget sagt, for specielt handy er den ikke – og den skal nok heller ikke sammenlignes med de hundreder af små Bluetooth højttalere, man kan købe på markedet.

BeoSound 1 vejer 3,5 kilo og måler 32 centimeter i højden. Desuden har den et indbygget batteri, der kører i 16 timer ved moderat lydstyrke og 4 ved fuldt tryk.

Så ok – portabel kan man vel godt kalde den. Flytbar mere end bærbar.

beosound 2 4

Indenbords sidder en 4 tommers basenhed med en 20 watt forstærker tilknyttet og en 1,5 tomme fuldtone enhed med en egen 40 watt forstærker. Frekvens området opgives til 35 til 24.300 Hz.

BeoSound 2 er større og kraftigere med sine 43 cm i højden og 4,1 kilo på vægten. Den placerer man i stuen og lader den stå dér.

Der er tale om et tre-vejs system med en 5,25 tomme bas + 20 watt forstærker, to mellemtone enheder med en 11 watt forstærker og en 0,75 tomme diskant med 40 watt forstærker.

beosound 2 1

Begge højttalere rummer B&O’s særlige Acoustic Lens Technology, som kendes fra berømte klassikere som BeoLab 5 og BeoLab 18. ”Linsen” sikrer, at musikken kan spredes hele vejen rundt i 360 grader.

BeoSound 1 og 2 kan forbindes til omverdenen via Apple AirPlay, DLNA, Bluetooth og Google Cast. Lidt senere kommer også Android.

Dertil kommer, at BeoSound 2 også har en Ethernet port, så den kan forbindes direkte til hjemmets internet router via kabel.

Musikken har højttalerne i øvrigt i sig. De kommer nemlig med apps til BeoMusic, Spotify, Deezer og internet radioen TuneIn….

Her er også en lille video med de to nye elegante højttalere:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad robotterne danse