Brug din arm som smartphone skærm

Mobil krigen slut – taber Apple?

Overskriften skal ikke forstås, som om det er slut med konkurrence i smartphone verdenen. Slet ikke.

Fabrikanterne kappes fortsat lystigt om at vinde kundernes kærlighed (og penge) med stadig mere avancerede modeller.

Til gengæld er krigen mellem smartphone platformene slut.

Tilsammen sidder Android og Apple Ios i dag på 99 pct. af det globale smartphone marked. Alle andre inklusive Windows har ingen chance mere.

Slagsmålet mellem Apple og Android er i praksis også overstået. Android har i dag en markedsandel på 85,2 pct og iOS 12,9 pct.

Eller med andre ord: Tæt ved 9 af 10 nye smartphones med Android styresystemet ombord.

Tallene stammer fra det store analyse firma Gartner. De er globale, så nationalt kan de se helt anderledes ud. I Danmark sidder Apple formentlig på næsten 50 pct. af markedet med sine iPhones.

android har vundet gartner 12

Globalt set lægger Gartners nye tal yderligere pres på Apple, der har haft faldende salgstal på sine telefoner i det seneste halve år.

Hvis ikke den kommende iPhone 7 bliver super interessant, risikerer Apple at miste yderligere terræn – og sikkert også i lille Dannevang.

I 2017 har iPhone – og dermed smartphones som vi kender dem – 10 års fødselsdag. Det ville være ærgerligt for Apple at fejre den runde dag med en markedsandel, som måske er faldet under 10 pct.

android har vundet 3 symbian

For otte-ni år siden havde Nokias Symbian telefoner stor succes. I dag er de helt borte.

Statista har sat Gartners tal ind i den illustrative infografik, der ikke kun er interessant for de aktuelle markeds andele, men snarere for at se udviklingen igennem de seneste otte år.

I 2009 sad Android og iOS på mindre end 20 pct. af der globale smartphone salg. Dengang var Nokias Symbian det dominerende styresystem, og Microsoft Windows sad på syv pct.

To år efter – i 2011 – havde Android erobret 50 pct. af verdensmarkedet, mens Apple og Symbian var lige store (eller små) med omkring 15 pct.

Udviklingen siden da er meget tydelig. Følg blot den grønne farve for Android og den sorte for iPhones.

android har vundet blackberry 11

For få år siden var de canadiske Blackberry mobiler populære hos erhvervsfolk. Nu forsøger Blackberry at overleve ved at skifte til Android.

I dag er de engang ret populære Blackberry telefoner gået over til Android. Det samme er Nokia med de nye smartphones, finnerne vil lancere sidst på efteråret.

Microsoft har opgivet det store publikum og forsøger nu at holde Windows 10 i live ved at tilbyde smartphones udelukkende til professionelle brugere.

Desuden har det ikke hjulpet på salget af Windows telefoner, at Microsoft for et år siden betalte milliarder til fabrikanter som Samsung, HTC, LG, Lenovo og Huawei, for at de skulle bygge en Windows telefon – ved siden af deres Android enheder.

Og Apple – det vil vi vide sidst på året, når de første salgstal for den nye iPhone 7 dukker op….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug din arm som smartphone skærm