Ny Facebook app kun for teenagere

Smartphone batterier kan snart køre dobbelt så længe

Batteriet har altid været moderne telefoners Archilles hæl.

På grund af stadig stærkere processorer og skærme med vokseværk kan de færreste smartphone batterier holde mere end et døgn på en opladning. Hvis de da kan overleve så længe.

Telefon fabrikanterne prøver at imødegå problemet og kritikken fra forbrugerne ved at indbygge stadig større batterier.

Eller de prøver at kompensere ved at installere nye ”fast charge” kredsløb, der kan lade en smartphone op meget hurtigere end før.

I virkeligheden er det kun lapperier – i mangel på en grundlæggende nye batteri teknologi, som har større kapacitet på mindre plads.

En gruppe forskere på Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston ser nu ud til at have en løsning – og den kan allerede indbygges i smartphones fra 2017.

solid energy batterier 2

MIT-folkene har nemlig etableret firmaet SolidEnergy, der kan fordoble levetiden i et lithium-ion batteri ved hjælp af en ny ”anode fri” konstruktion.

Normale smartphone batterier indeholder en anode (den positive pol) lavet af grafit. Den erstatter SolidEnergy med en anode af lithium metal folie.

Den nye anode fylder kun en femtedel af den traditionelle, men kan samtidig indeholde langt flere ioner. Dermed øges batteriets kapacitet.

SolidEnergy’s opfindelse er lettere, mere sikkert i brug og kan arbejde ved lavere temperaturer takket være en ny indpakning (coating).

I praksis indeholder et SolidEnergy batteri med dobbelt så meget kraft på den halve plads – eller dobbelt levetid i samme størrelse batteri som i dag.

SolidEnergy afprøver i øjeblikket sit banebrydende nye batteri i droner, der har samme problemer med flyvetid, som smartphones har med driftstid på en opladning.

De første smartphones med SolidEnergy batteri skal komme efter nytår, mens varianter til elbiler vil blive lanceret i 2018.

Spændende….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Facebook app kun for teenagere