Toasteroid rister sjovt morgenbrød

Verdens første drone skole åbnet

Det er ikke kun i Danmark, at droner sværmer rundt i luften i tusindvis. Ofte tilsyneladende helt uden færdselsregler og førere, der tager hensyn til noget som helst.

Derfor er privates drone flyvning blevet forbudt mange steder – ikke mindst i nærheden af lufthavne, ved politi aktioner og mange større events.

Desuden er der – i hvert fald i USA – kommet flere anti-drone våben på markedet. De ligner overdimensionerede rifler fra en science fiction film og kan enten skyde dronerne ned eller indfange dem ved hjælp af net, der folder sig ud et par sekunder, efter at de er affyret.

drone skole 1

DJI – verdens nok mest kendte fabrikant af droner – går nu en helt anden vej. DJI har nemlig indrettet et flagskibs-butik i den sydkoreanske hovedstad Seoul, der samtidig fungerer som en drone skole.

På næsten 1.400 kvadratmeter kan potentielle drone købere både se, røre og afprøve de små flyvende bæster.

Samtidig kan begyndere blive undervist i at manøvrere droner og quadcopters, hvilket bestemt ikke er nemt for uøvede.

Eleverne skal både igennem et kursus i lovgivning og regler for drone flyvning. Derefter øver de på drone simulatorer på skærm, inden de før lov til at styre en drone i praksis.

drone skole 2

For mere øvede drone brugere tilbyder DJI f.eks. workshops i gør-det-selv reparationer af quadcopters g mulighed for at afprøve sig selv på en flyvende racerbane afgrænset af LED lys på alle sider.

DJI har konkrete planer om at åbne yderligere drone skoler i Sydkorea og i sit hjemland Kina. Om Europa også kommer med, vil koreanerne ikke sige.

Drone skolen bruges både af børn og voksne, enkelt personer og grupper. Desuden holder DJI events og mesterskaber i sine lokaler.

Lyder som en god idé – synes jeg….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toasteroid rister sjovt morgenbrød