iPhone er til de unge - Samsung til lidt ældre

Philips gør det smart at tjekke sit helbred via mobilen

Fem nye gadgets gør Philips HealthSuite app til et hit for både privatpersoner med tjek på deres helbred, for patienter og for læger og plejepersonale.

 

Philips er en af de store i verden, når det gælder udvikling og produktion af medicinsk udstyr.

Blot bruges apparaterne mest på hospitaler og hos læger – slet ikke i samme grad hjemme i patienternes husholdninger. Her står der til gengæld Philips på masser af tv, køkkenredskaber, tandbørster og barbermaskiner.

Det kan der dog hurtigt ændres på, for Philips ved om nogen, at flere og flere målinger i fremtiden vil blive flyttet fra lægens klinik og til forbrugernes hjem. Mere præcist til deres smartphone.

Netop mobiltelefonen står i centrum for fem nye sundheds-relaterede gadges, som Philips nu sender på markedet.

philips sundheds app 1

 

Alle fem har indbygget Bluetooth og sender deres målinger videre en app på mobilen og videre til en database i skyen. Her kan læger, sygehuse og andet plejepersonale hente disse data – og på den måde fjern-overvåge deres patienter.

Philips kalder sit system for HealthSuite, og det vil hurtigt blive udvidet mere flere gadgets til livsstil/sundhed end de fem første – et smart armbånd, et øretermometer, en smart badevægt og to forskellige blodtryks målere.

Alle fem er udviklet i tæt samarbejde med læger og andre medicinske eksperter, så de nye gadges kan være til stor hjælp for f.eks. mennesker i farezonen for diabetes, hjerte/kar sygdomme, åndedræts problemer og kræft.

philips sundheds app 2

Philips nye armbånd kan godt ligne nok et motions-ur af mange, men det kan mere – og først og fremmest kan det indgå i den store HealthSuite sammenhæng.

Uret i sort rustfrit stål registrerer bærerens temperatur, vandrede skridt, aktivitets niveau, hjerterytme og søvn. Uret kan selv finde ud af, om brugeren går, løber eller cykler.

Betjeningen foregår via urets kant – ikke på selve displayet, der viser målingerne i sort/hvid. Batteri levetiden skal være fire dage, og det kan oplades til 70 pct. på bare 30 minutter. Prisen er 250 GBP – ca. 2.250 kroner.

philips sundheds app 3

Philips nye badevægt kan fortælle sin bruger om kilo, body mass index (BMI) og fedt procent i kroppen. Det er der ikke så meget nyt i. Badevægten fås i sort eller hvid og til priser fra 90 GBP – ca. 800 kroner.

Øretermometret viser temperaturen på bare to sekunder og koster 60 GBP – ca. 540 kroner.  Endelig er der de to blodtryks målere med trådløs Bluetooth. Varianten tiil overarmen koster 100 USD og udgaven til håndleddet 90 USD – ca. 600 kroner.

Philips nye HealthSuite gadges kommer til salg i august og september. De vil bl.a. kunne købes via Amazon og Philips egne hjemmesider i en række lande….

philips sundheds app 5

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone er til de unge - Samsung til lidt ældre