Hvis Pokémon Go var en engelsk naturfilm

Her er det smarteste smykke til kvinder

Det nye Leaf Urban er nærmest en elektronisk doktor og psykolog. Via en medfølgende app kan smykket f.eks. måle bærerens stress niveau, temperatur, kalorie forbrænding, menstruations cyklus og søvn. App’en kan så komme med gode råd om hvilepauser, meditation, fysiske øvelser og mindfulness.

I disse moderne online tider er ”smart” ikke nødvendigvis lig med, at noget er flot eller kønt eller følger den seneste mode. I hvert fald ikke når vi taler tøj og smykker.

Til gengæld skal ”smart” markere, at tingene har indbygget elektronik og sensorer, der gør dem intelligente og holder dem up-to-date via tingenes internet. Og det kan sagtens være tøj og smykker.

Leaf Urban fra Bellabeat er sådan et fænomen.

Ligesom et fitness armbånd eller mange smartwatches kan Leaf opsamle data om antal vandrede skridt, kropstemperatur, puls, kalorie forbrænding osv. Bare gjort på en lidt mere pyntelig måde.

leaf smart 1

Den nye udgave af Leaf, der har premiere den 1. august, kan nok et par interessant nye ting:

  • Smykket kan overvåge og forbedre ens søvn.
  • Det opdager, når man er stresset og kommer så på smartphone skærmen med gode råd til at klare belastningen.
  • Leaf Urban og app holder styr på kvindens menstruations cyklus og kan grafisk give prognoser på, hvornår bæreren er mere touchy og følsom over for stress.
  • Og så skal Leaf kunne holde øje med bærerens generelle humør og helbred. Går det ikke alt for godt, kan Leaf app’en f.eks. foreslå hvilepauser, meditation, åndedræts øvelser osv.

Det lyder jo næsten, som om man har en huslæge og en psykolog med i sit smykke, som man kan bære alle mulige steder. Som broche, som armbånd eller som halskæde.

leaf smart 4

Leaf kan selvfølgelig ikke forudse præcist, om den kommende dag er særlig action præget, fyldt med problemer – eller om bærerens krop og sind bliver hårdt belastet.

Men Leaf kan give indikationer om både stress niveau, ens aktuelle helbredstilstand, om man har sovet godt – og om man har gjort de øvelser og den motion, som app’en har foreslået og planlagt for en.

Bellabeat hævder, at Leaf kan give et meget bedre helheds-billede end andre tilsvarende apps, der måler alle mulige ting på og i kroppen. Deres data vil ofte være uden sammenhæng med hinanden.

leaf smart3

Leaf Urban smykket er fremstillet af træ og miljørigtigt genbrugs kunststof, der ligner en ædelsten. Smykket er vandtæt og kan let tages med i voldsomt regnvejr eller i bruser. Selv en tur i vaskemaskinen anbragt på et stykke tøj kan Leaf overleve.

Leaf er forsynet med en dobbelt clips og kan fås i enten sølv eller rosa guld. Den tilhørende app fås både til iPhone og Android.

Det smarte nye smykke koster mellem 120 og 130 USD alt efter version. Det svarer til knap 900 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis Pokémon Go var en engelsk naturfilm