Denne seng er en computer

Verdens bedste spil er 22 år gammelt

Her under Corona pandemien har mange mennesker haft ekstra god tid til at lege med deres computer, spilkonsol, tablet eller smartphone. Man skulle jo ikke gå på arbejde eller i skole hver dag i mange timer.

Netflix har haft en enorm fremgang i de senere uger og måneder. Næppe overraskende. Teleselskaberne har også mærket en øget belastning på internet-trafikken. Op til 40 procent.

Men mange har også fået finpudset deres evner i moderne computerspil og måske fået dannet sig deres personlige opfattelse af, hvilke games der er bedre end andre.

Hvis ikke, kan denne artikel – og ikke mindst dens centrale infografik – hjælpe. Den fortæller nemlig, hvilke computerspil der har fået de højeste karakterer hos anmeldere verden over.

Og ikke kun i år. Analysen fra Metacritic finder frem til, hvilke spil der er historiens bedste gennem tiderne. Det bedste af alle er nemlig ikke spor nyt,

Det stammer helt tilbage fra 1998 og er ?The Legend of Zelda: Ocarina of Time.? Det udkom til Nintendo N64 spille-konsollen for 22 år siden og er blevet en ægte evergreen. Hos Metacritic får det nærmest uopnåelige 99 af 100 mulige points.

Skeptikere vil selvfølgelig indvende nu, at før årtusinde-skiftet var internet ikke særlig udbredt. Derfor var spil-vurderingerne få og skrevet af et beskedent antal anmeldere.

I dag kan hundrede-tusinder af spillere lynhurtigt afsende deres personlige bedømmelse. Det giver formentlig en lavere score i gennemsnit. Meninger om spil er jo lige så delte som om musik, film, tv og mad.

De færreste, der har prøvet at spille ?Zelda?, vil dog være uenige i, at det er et glimragende program. Selv efter moderne målestok, hvor grafik, lyd, tempo og handling er langt bedre end for over 20 år siden?.

(Indledningsfoto til artiklen: Felix Lichtenfeld / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne seng er en computer