Dansk design lyder godt i ørerne

Suvie er en køkken robot

Selvom man kan få adskillige multi-maskiner til køkkenet, er de ikke helt så alsidige, som de kunne være. Ok – mikroer, der samtidig er grill og varmluftovne, er da praktiske. Det samme er maskiner, der både kan ælte, piske, mose og juice.

Men har I ikke – ligesom jeg – drømt om et køkken-apparat, der både kunne køle, koge, bage, stege og gøre et helt måltid klar på én gang. Komplet med kød, sovs, pasta eller ris, grøntsager osv.

Sådan en tingest behøver faktisk ikke at være stor som et komfur eller et køle-/fryseskab. Den fylder så en stor mikrobølge-ovn og kan sagtens stå på et køkkenbord.

Nyheden hedder Suvie, fordi den også kan langtids-koge – sous video. Det sker i en af maskinens fire skuffer, mens der f.eks. koges pasta til præcist al dente i en anden, grøntsager bliver dampet sundt i en tredje, og den sidste så kan bruges til at stege, grille, riste eller blot varme noget helt fjerde.

Endnu mere smart er, at Suvie fungerer som køleskab, indtil dens computer siger, at nu skal maskinen begynde at forberede maden og sætte varme på. Med andre kan man roligt stille sine madvarer klar om morgenen, holde dem koldt i løbet af dagen – og så få dem stående klar, når man træder ind i sin bolig om aftenen

Man kan programmere Suvie ved hjælp af knapper og et display på selve maskineriet. Mere smart er dog at gøre det fra en app på mobilen, en tablet eller en laptop. Her kan man så have opskriften i ét vindue og betjeningen i et andet. Det hele styres så via et trådløst netværk i boligen og videre derfra ud på internet.

En af de fire skuffer er specielt beregnet til at koge pasta, ris eller kartofler. Man hælder vand og råvarer i den, inden man går. Så sørger sensorer selv for at slukke, når pastaen er al dente eller kartoflerne klar – samtidig med at vandet hældes fra via en rist i bunden af skuffen.

Hvis man hører til dem, der ikke tør overlade hele madlavningen til en køkkenrobot – for det er Suvie faktisk – kan f.eks. vente med at stege sin bøf, til man kommer hjem. Ellers skulle robotten være idiotsikker. Man kan ikke starte en tilberedning, hvis råvarerne stadig ligger i emballagen – og man kan heller ikke tænde grillen pr. fjernstyring over telefonen.

Suvie fylder 52 cm i bredden, 42 cm i højde og 40 cm i dybden. Indendørs er der bl.a. en vandtank på 2,5 liter, der fordeler sin væske på de fire skuffer. Op til fire steaks, fisk eller kyllingebryster kan tilberedes på samme tid – eventuelt med forskelligt tilbehør og sovs. Samtidig kan fire kopper grøntsager dampes.

Suvie vil naturligvis gerne have et ekstra salg ud over selve maskinen. Derfor vil man inden længe tilbyde 30 forskellige færdigretter, som man stiller fra dybfrost ind i en Suvie skuffe. Her bliver den så enten bagt, opvarmet eller får en tur med mikrobølger. Der er dog intet i vejen for, at man kan anbringe sine egne madvarer i Suvie.

Den spændende alt-i-én køkkenmaskine er udviklet af tidligere medarbejdere hos Apple og en redaktør fra en kendt madanmelder website. De vil nu have Suvie finansieret via ”crowd funding” på Kickstarter.

Her vil man fra begyndelsen af februar kunne forudbestille et eksemplar til favørpris. Hvor høj eller lav, den bliver, følger jeg op på, når den bliver offentliggjort en af de kommende dage….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk design lyder godt i ørerne