Så meget tjener Apple på bundlinien

Pladerenseren lever stadig

(Foto: Keith Monk Audio)

Grammofon-plader af vinyl har både fordele og ulemper i forhold til mere moderne musik streaming.

Pladerne giver først og fremmest en fysisk fornemmelse:

Man kan røre ved vinylen, se den rotere med nålen i rillen, og man har et cover af pap til at se billeder om kunstneren eller til at læse noter om indspilningen.

Når man streamer musik fra Spotify, Apple Musik, YouSee musik osv, foregår det usynligt og trådløst gennem luften. Musikken er vel med et andet ord blevet “u(be)gribelig.”

Ulempen ved grammofon-plader er, at de hurtigt bliver snavsede og hele tiden skal gøres rent. Støv, røgpartikler fra smøgerne og fedtede fingre sætter deres klar spor på vinylen.

(Foto: Keith Monks Audio)

 

Igennem mange artier har britiske Keith Monks Audio stået for den bedste rengøring af vinyl-plader, man kan købe sig til.

Jeg husker Monks plade-rense-maskiner som klodsede kasser i sort, der lignede noget, som Storm P eller Georg Gearløs har været hen over.

Nu dukker der så en pressemeddelelse op i min indboks her til morgen, der viser, at Keith Monks stadig eksisterer.

Den nye Prodigy renser ser nærmest elegant ud – og dog stadig lidt sær. Nu er maskinen meget mindre, og så har den fået lysshow indbygget.

Tilmed kan Prodigy både rense klassiske vinylplader og samtidig gøre både cd-skiver, dvd’ere, Blue-Ray plader og Laser-diske fine og blanke igen, som om de var helt ny-pressede.

Med andre ord er Keith Monk Audio blevet meget mere alsidig end før. Måske nok fordi det er Keith’ søn, der har overtaget butikken.

Den nye Prodigy pladerenser er fremstillet i bambus. Den er udviklet i anledning af firmaets 50-års jubilæum og opfylder naturligvis alle de krav og specifikationer, som BBC i sin tid stillede til de maskiner, der blev opstillet i radiostationens studier og plade-biblioteker.

Prodigy måler 55 gange 14 gange 22 centimeter og skal kunne rengøre begge sider af en vinylplade på samme tid. Det kunne de gamle Keith Monks maskiner ikke. Rengøringen tager fem minutter.

Vinyl-entusiaster vil sikkert elske Keith Monks nyheden, fordi den renser pladerne meget mere grundigt end f.eks. håndholdte børster.

Men maskinen er altså ikke billig. Den koster 995 US dollars eller ca. 6.400 kroner….

Pladerenser-maskinen er stadig lidt af et monstrum at have stående i sin stue. (Foto: Keith Monk Audio)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget tjener Apple på bundlinien