IKEAS lys kan snart Alexa og Siri

MateBook jager MacBook (nu med pris)

Først skabte kinesiske Huawei rav i mobilverdenen med sine prisbillige og højt ydende smartphones.

Derefter begyndte Huawei for alvor sit indtog i teleselskabernes infrastruktur. I Danmark står Huawei således bag TDC?s hurtige 4G mobilnet.

Og nu er tiden så kommet til laptops, notebooks, bærbare computere ? hvad man nu kalder de små praktiske ?skrivemaskiner?.

Her i eftermiddag har Huawei løftet sløret for tre nye MateBook laptops, hvor MateBook X varianten med 13 tommer skærm kommer på det danske marked.

MateBook lyder ikke kun næsten som MacBook. Det er helt sikkert også Apples bestseller, som Huawei går efter. Samme elegante, stilrene og slanke ydre. Og et valg mellem to farver, der kunne være taget lige ud af et æble-katalog ? Space Grey eller Rose Gold.

OK – HP’s nye små laptops  vil også kunne mærke Huaweis ånde i nakken. Det samme vil Microsoft med sin helt nye Surface 5 eller de seneste nye supertynde Asus notebooks.

MateBook X ser dog ud til at kunne meget mere end se godt ud ? og lille. Den kinesiske notebook fylder mindre end et A4-papir og en vægt på 1,05 kilo.

Indenbords sidder enten Intels Core i5 processor med 4GB RAM og 256 GB SSD disk eller en Core i7 med 8 GB RAM og 512 GB disk. De skulle kunne køre i 10 timer på en batteri opladning.

Ret imponerende kan Huawei klare sig uden blæser i den kun 12,5 mm høje notebook. Det skyldes bl.a. anvendelsen af et specielt metal (?Micro-encapsulated Phase Change Material?), som er kendt fra fly-industrien ? og nu for første gang ses anvendt i laptops.

MateBook X er også markedets første notebook med Dolbys nye Atmos surround sound ombord. Atmos ser man ellers kun i dyre Hi-Fi forstærkere og receivere.

I det smalle kabinet har Huawei fundet plads til to Dolby-udviklede højttalere, ligesom der er to digitale mikrofoner, så også lydsiden af et Skype opkald fungerer klart og tydeligt.

Skærmen på 13 tommer er i 2K kvalitet og har samme opløsning, som man kender det fra de bedste smartphones på markedet ? 2.160 x 1.440 punkter.

Displayet på MateBook X er i øvrigt mindre sart end normalt ved notebooks. Hos Huawei ligger den nemlig beskyttet bag ridsefast Corning Gorilla glas, sådan som man også kender det fra smartphones.

Endelig har Huawei været klog til at lytte på kritikken af de seneste MacBooks. De er nemlig kun forsynet med et enkelt USB-C stik, hvilket er noget upraktisk, når man både vil overføre data og oplade på samme tid. Huawei Mate X har to USB-C stik. Et på hver side.

OBS – nu er priserne på Huawei MateBook X kommet:

Udgaven med Intel Core i5. 8 GB RAM og 256 GB SSD disk skal koste 10.690 kroner. Storebror med i7 chip, 8 GB RAM og 512 GB disk skal man betale 12.690 kroner for. Begge kommer til salg fra august i Elgiganten….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEAS lys kan snart Alexa og Siri