Lad mobilen op på 10 minutter

Lad os få 5G så hurtigt som muligt

Over 10 procent af Danmarks urbane mobilnet er overbelastede på nuværende tidspunkt. Med et stadig stigende dataforbrug hos folk, bliver situationen bare værre.

Den eneste løsning er, at teleselskaberne accellererer deres investeringer i ny netværks-teknologi betydeligt. 5G kan blive redningen – selv i de mere lavt befolkede områder af landet.

I den senere tid er data-forbruget i de danske mobilnet steget med 40 procent om året. Forbruget er øget yderligere under Corona krisen, hvor titusinder af danskere måtte arbejde hjemmefra.

Det øgede forbrug kommer ikke kun fra online forbindelser mellem hjem og arbejdsplads. Danskerne er også blevet forelskede i streaming af 4K video, krævende smartphone spil og hotspots, ligesom videomøder, Facebook og Instagram også tager deres del af mobilnettenes kapacitet.

Tutela har målt download hastigheder hps 137.000 danske brugere. (Foto: Tutela Technologies)

En ny analyse fra konsulent virksomheden Tutela Technologies viser, at den nuværende danske tele-infrastruktur med 4G og 3G flere steder er voldsomt belastet.

Faktisk er over 10 procent af de danske telenetværk seriøst overbelastet. Det resulterer i lavere hastigheder og lange loading-tider på eksempelvis video.

”Overbelastning af netværk bliver et af de kommende års største udfordringer for tele-operatørerne. Det bliver svært at forklare kunderne, som i dag altid forventer et solidt og stabilt netværk,” forklarer Tom Luke. Han er vice president  hos Tutela Technologies.

Tutela Technologies bygger sine påstande på målinger af over 16 millioner downloads i hele Skandinavien. Over 500.000 internet brugere har deltager, heraf knap 137.000 i Danmark.

Opgradering af de danske telemaster og infrastruktur til 5G vil løse de fleste af de nuværende overbelastnings-problemer. (Foto: Tutela Technologies)

Tutela måler overbelastning ud fra to parametre:

Dels hvor meget netværks-hastigheden falder på de mest krævende tidspunkter af dagen. Dels, hvor ofte hastigheden er under 1,5 Mbps. Det er den nødvendige hastighed for at kunne streame video i ordentlig kvalitet.
Her ligger de mest overbelastede netværk i Danmark:

  • Kalundborg – TDC
  • Rødovre – 3
  • Næstved – 3
  • Ringsted – Telenor
  • Slagelse – Telia
  • Slagelse – Telenor
  • Silkeborg – 3
  • Herning- 3
  • Skive – Telenor
  • Svendborg – Telia

Tutela har bl.a. målt, at  TDC-kunder i Kalundborg oplever næsten 42 pct. fald i nethastigheden. I 3,5 procent af tilfældene var hastigheden på under 1,5 Mbps.

Tom Luke vurderer, at 5G vil kunne være løsningen på de fleste flaskehals-problemer i de danske netværk. 5G kan nemlig arbejde med langt flere tilsluttede enheder uden de store økonomiske investeringer.

I øjeblikket testes 5G i praksis i Helsingør Kommune, men der bør snart ske noget på den front andre steder i Danmark. Faktisk i hele landet.

Danmark er i øvrigt ikke det eneste land i Skandinavien, hvor man oplever overbelastede netværk. Med 30 procent er problemet langt større end her i landet. Nordmændene har det bedre med kun fem procent overbelastninger….

(Indledningsfoto til artiklen: Tutela Technologies)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad mobilen op på 10 minutter