Rens ører med video

IPhone SE skuffer med billeder

Apple skal have stor ros for at have relanceret sin gamle bestseller iPhone SE. Nu har Apple omsider igen en ret lille og handy mobil, som kan købes for menneske-penge – 3.700 kroner.

I sine reklamer har Apple travlt med at fortælle, at anden generation af SE er udstyret med samme kraftfulde motor som selv den store og dyre iPhone 11 Pro Max. Rigtig nok.

Skærmen er med sine 4,7 tommer i en populær størrelse, der ikke tynger i lommen. Til gengæld har Apple måttet skære ned på andre kvaliteter. Anderledes kan det ikke være, når SE koster under det halve af, hvad man skal betale for en Pro Max.

Et af kompromis?erne finder man i kameraerne. Både i selfie skyderen på fronten og i det enkelte kamera på bagsiden, der skal klare alle de opgaver, som de dyrere iPhone 11 modeller har fordelt på flere objektiver.

Apples nye iPhone SE ligger prismæssigt i mellemklassen. Det gør kamera-kvaliteten også. (Foto: Apple)

Det viser en dugfrisk stortest, som der franske DxOMark foto-laboratorie har offentliggjort i dag. DxOMark bruges som reference for hele mobil- og fotobranchen, fordi afprøvningerne er grundige og seriøse.

iPhone SE (2020) lander helt nede på en beskeden 37. plads blandt de kamera-mobiler, som DxOMark har testet i de seneste to-tre år. Dermed er foto-kvaliteten mellemklasse. Ligesom prisen.

Kameraet på SE opnåede totalt set 101 points – 103 for fotos og 98 for video. Det er dermed på niveau med iPhone Xr eller andre to år gamle smartphone modeller som f.eks. Samsung Galaxy S9+, HTC U12+ eller Google Pixel 3.

Til sammenligning ligger den dyre iPhone 11 Pro Max på en delt 11. plads med 117 points. Standard modellen af iPhone 11 klarede sig igennem testene med 109 points. Kameraerne på iPhone SE er dog bedre end iPhone X med 97 og iPhone 8 Plus med 94 points.

Så længe fotos tages udendørs og i dagslys, tager iPhone SE billeder med god eksponering, venlige farver, gode detaljer og et bredt dynamik-område. (Foto: DxOMark)

DxOMark har fortsat Huaweis seneste nye P40 Pro helt alene i spidsen som verdens bedste kamera-mobil. 128 points har den scoret. Også på den globale andenplads kommer en Huawei telefon – nemlig Honor 30 Pro med 125 point.

I DxOMarks prestige-fyldte Top-10 finder man også smartphones som Samsung Galaxy S20 Ultra (122 points) eller OnePlus 8 Pro med 119.

Foto-testerne konkluderer bl.a, at iPhone SE på mange måder laver lige så gode billeder som den dyrere iPhone 11. Den når dog sine grænser i forbindelse med zoom og bokeh effekter. Desuden mangler SE et ultra vidvinkel objektiv, som 11?eren har,¨

Noget bedre klarer iPhone SE sig i selfie-konkurrencen. Her hopper Apples baby op på Top-20 listen. Med 84 points giver det rang 17.

iPhone SE bryder sig til gengæld ikke om tage fotos om natten eller i mørke. Der et tydelig støj i billedet, og detaljer mangler. (Foto:DxOmark)

Også i selvportrætter er Huaweis P40 Pro en sikker nummer ét med 103 points. Apples store iPhone 11 Pro Max tager selfies til 92 og den lidt billigere iPhone 11 til 91 points..

På fotosiden roser DxOMarks eksperter iPhone SE for præcis eksponering i de fleste lysforhold, god dynamik udendørs, livlige og øjenvenlige farver, fine detaljer udendørs og acceptabel kvalitet ved optagelser med blitz.

Ned i karaktererne trækker dårlig zoom, svagheder under dårlige lysforhold, mindre gode detaljer indendørs, masser af støj i billeder taget uden flash om natten og ustabil dybde-skarphed ved bokeh effekter. Sidstnævnte er, når man tager fotos med et skarpt motiv i forgrunden og baggrundne fadet ud?.

(Indledningsfoto til artiklen: Apple)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rens ører med video