Hørebøffer har mobiltelefon i

Hvordan går det egentlig med Xs og Xr?

Ifølge flere store amerikanske medier i dag ser Apple ud til at have overvurderet markedet og forbrugernes velvilje til at købe nye iPhone Xs og Xr telefoner.

?Wall Street Journal? skriver således, at flere af Apples underleverandører nu bliver tvunget til at skrue produktionstallene ned.

Artiklen bekræfter flere tidligere rygter om, at efterspørgslen efter bestemte modeller af de nye iPhones skulle ligge langt under, hvad Apple havde forventet.

De nye iPhones er de dyreste nogensinde, og Apple har tilsyneladende troet, at deres trofaste forbrugere var ligeglade. I tidlige år har Apple uden videre kunnet sætte sine priser op, uden at kunderne har reageret negativt.

Har Apple drejet prisskruen lidt for højt op med sine seneste iPhone Xs telefoner?

Spørgsmålet er, om det er slut nu ? og det er en af grundene til, at Apple lige pludseligt ikke længere vil fortælle analysefirmaerne, hvor mange iPhone telefoner der er solgt. Tallene vil heller ikke fremgå af Apples regnskabs-rapporter hvert kvartal.

Flere analytikere tolker det i retning af, at Apple kun vil fortælle, når det går godt. Mindre gode tal vil straks få en negativ effekt på aktiekursen.

?Wall Street Journal? beretter i dag, at Apple har skruet bestillingerne ned på både de to iPhone Xs modeller og den lidt billigere Xr udgave.

Apple er heller ikke den eneste smartphone fabrikant, som er ramt af dårligere salgstal. Faktisk faldt det globale salg af mobiltelefoner med hele seks procent i tredje kvartal af i år. 355,2 millioner telefoner blev købt i juli, august og september på verdensbasis ? iPhones var 13,2 pct. af dem.

Lidt overraskende skal det være salget af Apples relativt billige iPhone Xr, der er svigtet.

Nedgangen gør det sværere for Apples indkøbere at forudse efterspørgslen i de kommende måneder. Bliver den ellers vildt lukrative julehandel også påvirket af forbrugernes tilbageholdenhed over for at købe nye smartphones?

En anonym kilde udtrykker situationen således over for Wall Street Journal:

?Vækst kan reparere en masse fejl og synder. Når det går den anden vej, begynder klipperne at dukke op nede i havet.?

Samme kilde siger, at det altid er ?risky business? at handle med Apple. Tallene kan være enormt høje, men Apple er også god til at omstøde, hvad de har lovet i første omgang.

Den store amerikanske avis vurderer, at Apple har skruet produktionen af iPhone Xr ned med hele 30 pct. De dyrere iPhone Xs og Xs Max er knap så hårdt ramt.

Samlebåndene hos Apples store underleverandør Foxconn i Kina går næppe i stå, fordi produktionen af de nye iPhones er skruet ned.

Er oplysningerne korrekte, vil det nok overraske mange. Netop iPhone Xr har fået masser af ros og gode anmeldelser, fordi den giver meget for pengene. Lidt mærkeligt, hvis Xr så skulle være den dårligst sælgende af Apples nye generation af mobiltelefoner.

En helt anden ting er, at en mindre nedgang i salget af mobiltelefoner, næppe vil påvirke Apples regnskaber synderligt. Dels behøver Apple ikke at sælge helt så mange enheder nu, hvor prisen pr. iPhone er hevet. Dels fokuserer Apple stærkt på andre dele af sin forretning. Det er først og fremmest Services divisionen, hvor f.eks. iCloud, Apple Music og Apples tv-satsninger ligger.

Endelig har Apple tidligere vist, at analytikerne kan ramme helt forkert, når det gælder efterspørgslen efter iPhones.

For præcist et år siden ringede store overskrifter om, at salget af den dengang helt nye og dyre iPhone X gik helt ad H? til. Senere viste den sig at være en bestseller og gennem seks måneder den mest solgte smartphone model i verden?.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hørebøffer har mobiltelefon i