Halvdelen af vores batterier går til genbrug

Højttaleren der kom fra havet

(Foto: Solgaard Design)

Vi ved alle sammen, at havene omkring os er fyldt med affald, som vi enten bare har smidt i vandet eller ledt mere eller mindre organiseret ud via spildevands-ledninger.

Gamle øldåser, vandflasker og plastikposer er noget af det mest almindelige. Desuden dræber gamle fiskenet tusinder af vanddyr og fisk hvert år.

Heldigvis er der gået lidt mode i genbrug, så folk ikke kun betragter affald som noget, man ikke kan bruge.

Adidas fremstiller f.eks. sneakers, der er fremstillet af plastik-flasker fra havet. I Danmark har vi Copenhagen Cartel med super-iværksætteren Katrine Lee Larsen i spidsen, der laver smukke bikinier og andet strandtøj af kasserede fiskenet.

Den seneste nye i rækken af dygtige og trendy genbrugere er Solgaard Design i New York. Her fremstiller elektroniske gadges af gammelt plastik fra vandløb og verdenshave.

De tre Solgaard nyheder hedder Solar Boombox, HomeBase og Solar Juice Powerbank. I hvert af produkterne sidder mindst 2,6 kilo plastik-affald eller ca. 223 halv-liters flasker til vand eller cola.

Det genbrugte plastik indgår i det Shore-tex materiale, som der især bruges meget af i HomeBase og Solar Boombox højttaleren.

Den hylde-lignende HomeBase, der vises på billedet, indeholder også Shore-plast. Både Shore-tex og Shore-plast kan genbruges direkte, når de engang ad åre skal udskiftes.

HomeBase rummer audio-forstærker, Wi-Fi, Bluetooth og trådløs opladning. Den skal fungere som base for Bluetooth højttaleren Solar Boombox og Solgaard PowerBank. Sidstnævnte er en Boombox uden trådløst Bluetooth.

(Foto: Solgaard Design)

Powerbanken indeholder et batteri på 20.000 mAh, som selvfølgelig også kan bruges til at fylde mobiltelefoner, smartwatches og øretelefoner med ny energi – og den kommer fra solens stråler.

Lyddelen håndteres af to fuldtone-enheder på hver syv watt. De får ekstra bas tilført fra to såkaldte radiatorer, der svinger med indeni kabinettet – én aktiv og en passiv.

Da Solgaard Design helt åbenlyst satser på at sælge sine nye genbrugs-gadges til folk, der færdes udendørs, er de bygget meget solide. De kan tåle både bump og mindre drop. Desuden er dse IPX7 godkendte, så de klarer sig fint i regnvejr og i vandkanten, hvor der kan komme sprøjt og små oversvømmelser.

Endelig er der HomeBase hylden, der har egne højttalere og en stereoforstærker integreret. Her kan to gadges lades op trådløst på samme tid plus en tredje, der er forbundet med et USB-C kabel.

Til sidst skal I lige have at vide, hvor navnet Solgaard kommer fra. Adrian Solgaard er ikke dansker, men nordmand.

(Foto: Solgaard Design)

Han rejste meget i en periode og fandt i 2016 på at udvikle en rygsæk med integrerede solpaneler. Da salget af den begyndte, rykkede Adrian til New York for at etablere et rigtigt firma med produktion, salg og marketing.

Rygsækken er siden blevet suppleret med laptop tasker, kufferter og en serie af seks-kantede armbåndsure. En af taskerne – Ocean Plastics Daypack – kom i november 2018.

Som mange andre mindre virksomheder satser Solgaard Design på at få finansieret en storproduktion af sine nye grønne gadges via ”crowd funding” på iværksætter portalen Kickstarter.

Her er det ønskede beløb blevet overtegnet mindst 12 gange. Interesserede kan dog fortsat forudbestille eksemplarer til sig selv med 30 procent rabat.

Solar Juicepack koster 505 kroner. En Solar Boombox skal man betale 635 kroner for, mens HomeBase trækker 725 kroner fra bankkontoen. Hvis man vil have das ganze molevitten, skal man af med 1.720 kroner. Så får man også en Sling bæretaske til de tre gadges med i prisen….

 

 

 

 

 

 

https://leifshows.dk/flere-kvinder-springer-ud-som-ide-magere/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halvdelen af vores batterier går til genbrug