Telefonen kan også printe

Fire lokale mærker dominerer i Kina

I går fortalte jeg her på bloggen om, at et af Kinas mest populære smartphone mærker omsider skal sælges på det danske marked. Teleselskabet 3 har sikret sig rettighederne til Xiaomi, der også er verdens fjerdestørste smartphone mærke ? kun overgået af Samsung, Apple og Huawei.

Den nyhed ? synes jeg ? kunne være en oplagt anledning til at tage et kort kig på det kinesiske mobiltelefon marked, der er verdens største. Hvordan klarer de smartphone mærker, vi kender fra danske butikker sig egentlig derude i Østen?

Well ? Apples topchef Tim Cook pralede forleden dag med, at iPhone X var den mest solgte smartphone i hele Kina i årets første kvartal. Det er ikke helt korrekt og skal nok præciseres en smule.

Det kan godt være, at iPhone X var Kinas mest populære blandt ?premium telefonerne? ? altså de dyreste modeller på markedet. Det er iPhone X jo også på verdensbasis og i Danmark.

Men eftersom det store flertal af kinesere køber billigere mobiltelefoner, når Apple ikke engang blandt de fire mest solgte mærker i Kina i første kvartal af 2018.

(Infografik: www.statista.com)

Ifølge analyse firmaet Canalys er det kinesiske marked totalt domineret af kinesiske fabrikanter. Huawei er en klar nummer ét, mens snart Danmarks-aktuelle Xiaomi ligger på fjerdepladsen.

Smartphone salget er i tilbagegang på verdens største enkelt-marked. 20 pct. færre telefoner blev solgt i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode for et år siden. Det er det laveste niveau siden 2013.

Huawei har fremgang med to procent, men det er snart Danmarks-aktuelle Xiaomi, som er den store vinder i Kina lige nu. 37 pct. flere smartphones lykkedes det Xiaomi at sælge. Forklaringen er, at Xiaomi har satset stærkere på nye billige modeller end før, hvor mærket var mest kendt som ?Kinas Apple? med dyre mobiltelefoner.

De to andre mærker i Kinas Top-4 kender vi kun indirekte på det danske marked. Vivo og Oppo er søsterselskaber til OnePlus, som er en populær telefon blandt smartphone entusiaster i Danmark. Mange af de features og kvaliteter, vi glæder os over på OnePlus modeller, går igen i telefoner fra Oppo og Vivo.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telefonen kan også printe