Mobilgiganter går tv-vejen

Denne telefon kan bruges med handsker

Jeg kender flere, der savner gamle dage, hvor mobiltelefoner havde rigtigt taster. Ganske vist små knapper, men man kunne mærke, når man trykkede på dem. Ikke som i dag, hvor man berører en glas-overflade på et virtuelt tastatur og håber på, at man har ramt rigtigt.

Nogle enkelte smartphone fabrikanter har forsøgt at holde det fysiske tastatur i live. Det gælder først og fremmest canadiske Blackberry, der dog måtte dreje nøglen om for et par år siden. I dag er Blackberry del af en kinesisk telefabrikant.

Det er også Kina, man må søge til for at finde Unihertz, der tilsyneladende lever fint som niche-producent af hårdføre ?håndværker telefoner?. Det nyeste påfund fra Unihertz? side er en slags outdoor kopi af Blackberrys Passport mobil.

Unihertz? Titan har et ?rigtigt? tastatur, som kan betjenes med handsker på. Sikkert en god idé for både håndværkere og sportsfolk, der vil være den typiske målgruppe for denne måltelefon. Styresystemet er Android 9, så man kan installere alle de populære apps på den.

Den nye Titan er ægte vand- og støvtæt efter IP67 standarden. Telefonen kan tåle at falde fra to meters højde og ned på f.eks. beton uden at gå i stykker. Den har walkie-talkie funktion, og den har et enormt batteri på 6.000 mAh. Det kan oplades trådløst og vel sikre to døgns drift på en opladning.

På grund af tastaturet har skærmen på Unihertz et usædvanligt format. Nærmest som på en laptop. Opløsningen er dog flot med Quad HD+ i 1.440 gange 1.440 punkter på det 4,5 tommer store display.

Desværre er Unihertz karrig med at fortælle om processor og hukommelse, men tilsyneladende skal Titan sælges til en mini-pris. Så motoren hører nok ikke til markedets kraftige.

Som så mange andre, små fabrikanter vil Unihertz samle kapital til en storproduktion via iværksætter portalen Kickstarter. Datoen for kampagne-start er ikke offentliggjort endnu, men det skulle være meget snart.

Interesserede kan i mellemtiden blive skrevet op på denne mail-liste, så man bliver adviseret, når Unihertz kan bestilles. Priserne skal begynde helt nede ved 199 USD eller ca. 1.350 kroner?.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilgiganter går tv-vejen