Kan man spare strøm på mobilen?

Sony til fest og ballade

(Foto: Sony)

Sony har pæn succes med sin X-serie af party-højttalere, der kan præge løjerne både akustisk og visuelt. Boksene indeholder nemlig også lysshows.

Sony lancerer nu sit hidtil største og mest højtråbende medlem af X-familien. RS-XV900 er både stor og tung, men leverer så også tilsvarende effekt.

Højttaleren måler nemlig 88 centimeter i højden, 41 cm i bredden og 44 i dybden. Vægten passerer 26,5 kilo, så det er ikke partylyd, man lige tager under armen. Bedre er at flytte musikken rundt på de indbyggede hjul ligesom en rejsekuffert.

Indendørs sidder seks diskant-enheder fordelt på hver side af kabinettet. På fronten er desuden anbragt en mellemtone på 12 centimeter.

Den nye højttaler kan også bruges til at give en større lyd til husets tv. (Foto: Sony)

Bunden leveres af en stor X-Balanced bashøjttaler på 32 gange 32 centimeter. Den er ikke cirkelrund som normalt, men firkantet.

Sammen med e særligt udformet Jet Bass Booster basrefleks port skal det give bedre og mere forvrængningsfrie dybe toner – lover Sony.

Batteriet i Sony SRS-XV900 kan levere strøm til 25 timers musik. Inspireret af moderne smartphones har højttaleren hurtig-opladning. Tre timers spilletid får man med 10 minutter i stikkontakten.

Trænger hjemmets tv til en stærkere lyd, kan man benytte Sonys TV Sound Booster funktion. Den fungerer ikke trådløst over Bluetooth, men kræver at man forbinder tv og højttaler via et optisk kabel.

Karaoke og fungere som mikrofon- og guitar-forstærker kan Sony nyheden også. (Foto: Sony)

Da Sony er japansk – og karaoke stammer fra samme land – kan man selvfølgelig bruge SRS-XV til syng-med underholdning. Til formålet har højttaleren både stik til mikrofon og musik-instrumenter som f.eks. en elguitar.

Hvis man skal spille rigtig højt og/eller til mange mennesker kan SRS-XV900 forbindes trådløst til op til 100 Bluetooth højttalere fra Sony.

Det sker via en Party Connect feature, der enten styres fra en app på mobiltelefonen eller et touch-panel på toppen af højttaleren.

Her holder man også kontrol med lyd-indstillinger, en tre-bånds equalizer og det indbyggede LED-lysshow, der ligesom musikken stråler 360 grader rundt.

Endelig fungerer SRS-XV900 både med Sonys Music Center og Fiestable apps:

Førstnævnte bruges bl.a. til at vælge playlister, sætte sange i kø, ændre højttalerens lysmønster og lydtilstande.

Fiesta app’en giver så adgang til en række sjove funktioner som f.eks. at oprette en særlig spilleliste til fest og dansk, karaoke inklusive Voice Changer og ekko samt en DJ-effekt, hvor man kan tilføje lydeffekter, mikrofon og mixe mellem to lydkilder.

Til sidst skal nævnes, at miljø-rigtighed også har ramt party-højttalere. Både for- og bagplader samt flere indvendige dele er bygget af plastik fra genbrug.

Sony SRS-XV900 triller ind i danske butikker til oktober. Prisen bliver omkring 10.000 kroner.

Det er noget dyrere end den populære danske Soundboks rival, men den mangler så Sonys lysshow og karaoke….

Højttaleren er næsten 90 centimeter høj og vejer 26,5 kilo. (Foto: Sony)

(Foto: Sony)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man spare strøm på mobilen?