Robotten er en printer

Så længe dur din iPhone

(Foto: Weibo)

Når iPhone 14 og iPhone 14 Pro kommer til salg i Danmark fra i dag, vil det være med en fin ny version af Apples iOS styresystem ombord.

iOS 16 vil bringe både rettelser, forbedringer og helt nye funktioner som den længe ønskede mulighed for at skræddersy telefonens låseskærm.

Heldigvis er det heller ikke kun iPhone 14 købere, som kan få glæde af iOS 16. Siden denne uges begyndelse kan også ejere af ældre iPhones downloade det nye styresystem.

Diskussionen omkring, hvor mange generationer mobiltelefoner nye opgraderinger skal fungere på, har kørt i mange år.

Mest larmende er debatten i Android lejren, hvor det ikke er usædvanligt, at rettelser og opgraderinger kun er garanteret et eller to år frem i tiden.

Derfor ser man i øjeblikket flere fabrikanter af Android smartphones markedsføre sig på netop, hvor længe deres produkter kører garanteret.

På iPhones har problemet aldrig været helt så stort. I de senere år har Apple kørt en «leaving no one behind» politik, således at iOS 13, 14 og 15 kan bruges på ældre telefoner helt tilbage til iPhone 6s fra 2015.

De allerførste iPhone og iPhone 3G overlevede kun to større iOS versioner. Senere iPhone har typisk fået opdateringer i fem eller seks år.

I forbindelse med det nye iOS 16 styresystem bliver nogle brugere dog sendt ud i kulden. iPhone 6s, den første generation af iPhone SE samt iPhone 7 kan ikke bruge det.

Med andre ord skal man have mindst en iPhone 8 eller nyere for at få glæde af de nye iOS features. Nogle af dem kræver nemlig Apple Neural Engine, der blev introduceret med iPhone 8 og iPhone X i 2017.

(Infografik: Statista.com)

På nedenstående infografik kan du se en oversigt over, hvor længe iPhone modeller gennem tiderne har fået opgraderinger af iOS.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Robotten er en printer