Webcams til at flytte rundt

Så hurtigt bliver 6G

(Foto: Gizchina)

Lige i øjeblikket er de fleste danskere begejstrede, hvis de kan få en fiberforbindelse til deres internet, som overfører 1 Gigabit i sekundet.

5G mobiltelefoner, som er det hotte for tiden, kan levere mellem 35 og 317 Mbit pr sekund. Altså meget langsommere.

Til sammenligning kan man typisk opnå overførsels-hastigheder på 17 til 71 Mbit pr. sekund i de landsdækkende 4G mobilnet.

Sydkoreanske LG, der ikke længere producerer egne smartphones, satser i stedet på at udvikle fremtidens mobilnet. Det hedder 6G og har nu under praktiske testkørsler vist hastigheder tusind gange hurtigere end 5G. I rene tal 1 terabyte pr. sekund (TB).

Testkørslen blev foretaget den 7. september på det tyske Fraunhofer Heinrich Hertz Institut i Berlin og betragtes som en milepæl i udviklingen af fremtidens mobile bredbånd.

Overførslen foregik over en beskeden afstand på 320 meter. Ikke i et laboratorium under ideelle forhold, men udendørs som svarer til de reelle omgivelser, 6G skal arbejde under om nogle år.

Sidste år i august demonstrerede transmission af 6G TB data over 100 meter, men det foregik indendørs. Det nye forsøg er derfor et større fremskridt, end man umiddelbart skulle tro.

(Foto: LG Electronics)

En af udfordringerne med 6G er, at teknologien benytter ultra-høje frekvenser. De fungerer kun over korte afstande, hvorfor sendemasterne skal stå tæt. Desuden taber 6G ret meget effekt fra afsender til modtager.

LG og de tyske forskere har derfor udviklet en helt ny type effekt-forstærker, som kan indbygges i mobilnettet.

Den ikke kun øger signalstyrken under afsendelse af data, men kan på grund af sine meget lave egenstøj modtage selv svage signaler og levere dem i god kvalitet.

Ligesom andre high-tech fabrikanter og teleselskaber verden over ser LG Electronics store muligheder i fremtidens 6G.

De nye mobilnet vil både levere ekstremt høje hastigheder og give muligheder for at leve i en slags virtuelle verden, sådan som Facebooks meget omtale Metaverse internet.

6G er fortsat fremtidsmusik. Lige nu skal forgængeren 5G først rulles ud verden, og det sker med høj fart.

Diskussionen omkring standarder for 6G ventes først at begynde seriøst i 2025. De første kommercielt anvendelige 6G mobilnet kommer næppe før i 2029 eller 2030….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Webcams til at flytte rundt