Byg dit eget LEGO tastatur

Grønne mobiler til erhvervsfolk

(Foto: Fairphone)

Flere smartphone fabrikanter har travlt med at fortælle, at deres nyeste mobiler indeholder elementer af genbrug, Endnu mere udbredt er denne grønne trend blandt pc-mærkerne.

Ingen af dem kommer dog i nærheden af hollandske Fairphone, der bygger markedets mest grønne og social-økonomisk korrekte smartphone.

Fairphone 4 er samtidig den nemmeste af alle at reparere og opgradere, fordi al indmaden er anbragt på moduler. Det er med til at forlænge telefonens levetid, når man selv kan sætte et nyt display i eller udskifte batteriet.

De typiske kunder til FairPhone 4 har hidtil været privatpersoner, der har et stort klima-hjerte. De accepterer, at de så ikke får verdens kraftigste mobil. Til gengæld er de med til at gøre verden en smule grønnere – også når de ringer eller går på internet.

Fairphone 4 har to kameraer på hver 48 MP. Telefonen sælges via en hel række danske forhandlere. (Foto: Fairphone)

Fairphone bliver nu mere oplagt for virksomheder, efter at telefonen har fået Googles Android Enterprise Recommended (AER) certificering.

AER-programmets mål er at gøre det lettere for større virksomheder at vælge den rette mobil-løsning og integrere den i deres drift med krav til sikkerhed og vedligeholdelse.

AER betyder også, at brugere kan forvente at få rettidige sikkerheds-opdateringer og klar information om større OS-opgraderinger.

Store virksomheder køber normalt kun de mest kendte mobiltelefon mærker. Derfor er det usædvanligt, at en lille fabrik som FairPhone kan komme med i det pæne selskab.

Fairphone 4 er opbygget i moduler, så man let selv – eller virksomhedens it-afdeling – kan reparere og opgradere telefonen. (Foto: Fairphone)

I forbindelse med AER-godkendelsen hæver FairPhone sin garanti til fem år. Meget længere end nogen andre smartphone leverandør i Europa.

Til den aktuelle Fairphone 4 model har man software-support garanteret indtil udgangen af 2026. Den omfatter bl.a. opgraderinger til Android 12 og 13 – formentlig også de senere Android 14 og 15.

Fairphone 4 er i øvrigt en moderne 5G smartphone med Snapdragon 750G mellemklasse processor og en skærm på 6,3 tommer og billeder i Full HD+ kvalitet. Både hoved-kamera og vidvinkel på telefonens ryg har 48 megapixel billedsensorer.

Alle komponenter og anvendte materialer kommer fra dokumenterede og forsvarlige kilder. Telefonerne kan genbruges 100 procent, når de ikke kan længere….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byg dit eget LEGO tastatur