Grønne mobiler til erhvervsfolk

Er TikTok ved at blive for hot?

(Foto: Mourizal Zativa / Unsplash)

Når man spørger teenagers, er der ingen tvivl om svaret: TikTok er mere populært end Instagram og laaangt bedre end det lettere gråhårede Facebook.

Det kinesiske sociale medie, der begyndte som en simpel app til at optage og distribuere små videoklip med, er en gigantisk succes verden over.

TikTok er også det sociale medie, der vokser stærkest her i landet. TikTok er dog fortsat lille med otte procent af danskerne som brugere. Til sammenligning følger 63 procent Facebook og 32 procent Instagram.

Det store amerikanske avis “Wall Street Journal» fortæller nu, at TikTok abonnenter tilbringer burger 10 gange så meget tid på at konsumere indhold i app’en end Instagram-brugere på Reels.

Reels er en direkte kopi af TikToks “For You” feature, hvor brugerne hele tiden bliver præsenteret for indhold, som de ikke selv har valgt eller bedt om.

Hos unge brugere er TikTok langt mere populær end de tre klassiske sociale medier. (Foto: Pexels / Pixabay)

I stedet vælger TikToks software de ting, folk skal se, ud fra deres historik i det sociale medie, deres interesser og hobbies.

På den måde fokuserer TikTok meget mindre på personen – kreatøren – end på det indhold, vedkommende har skabt.

Det er præcist det modsatte af Instagram og Facebook, der traditionelt fremhæver personer, firmaer eller brands.

Instagram har forsøgt at efterabe TikTok med Reels, men har slet ikke samme succes med knebet som TikTok.

Ifølge Wall Street Journal er bruger-engagementet på Reels faldet med 13,6 procent i de senere måneder. Mange Reels brugere er slet ikke aktive.

De fleste tror, at TikTok primært består af små danse- eller musikvideoer, som brugerne selv har optaget med deres mobiltelefon. (Foto: Rodnae Productions / Pexels)

Meta, der er moderselskabet for Facebook og Instagram, afviser naturligvis afvist Wall Street Journals rapport. Metas talsperson siger, at tallene ikke viser hele billedet. Omvendt vil Meta heller ikke afsløre tal, der kunne bevise det modsatte.

De seneste nye officielle data stammer helt tilbage til 2016, hvor Facebook, Instagram og Messenger brugerne tilbragte tilsammen 50 minutter om dagen ’i de tre sociale medier. Nyere tal findes uden tvivl, men Meta vil (formentlig) ikke have dem frem.

I sine kvartals-rapporter foretrækker Meta at vise tal for aktive daglige og månedlige brugere, fordi de som regel er pæne. Lige så vigtigt er det imidlertid, hvor længe en person tilbringer aktivt på et socialt medie.

TikTok rider dog ikke alene på en succes-bølge. Det sociale medie med oprindelse i Kina har også sine ting at slås med.

Således har analytikere fra NewsGuard opdaget, at næsten 20 procent af de foreslåede TikTok videoer indeholdt falske og/eller farlige informationer.

Ifølge analysefirmaet NewsGuard indeholder TikTok masser af videoer, der viser fremstilling af f.eks. farlige og ulovlige medikamenter. (Foto: NewsGuard)

Derfor skal man passe meget på, når man f.eks. søger på TikTok efter følsomme emner som Corona, klima-forandringer eller Ruslands invasion i Ukraine, oplyser NewsGuard.

Analytikerne tilføjer, at svarene på TikTok er meget mere polariserende end tilsvarende resultater på Google. F.eks. indeholdt 12 af de øverste svar på TikTok søgninger om USA’s kommende midtvejs-valg udtalelser fra ekstreme kilder.

TikTok svarer, at det sociale medie ikke tillader ”skadelig misinformation”. Den vil blive slettet med det samme, når den bliver opdaget.

I forbindelse med præsidentvalget i USA i 2020 skal TikTok have fjernet næsten 350.000 videoer med uønsket indhold.

Ligesom på Facebook bliver den slags indlæg i første omgang stoppet af kunstig intelligens (AI). I næste niveau bliver de bedømt af en menneskelig censor….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønne mobiler til erhvervsfolk