YouSee hæver priserne

Billige lande til digitale nomader

(Foto: Matthias Zeitler / Pixabay)

Under Corona pandemien blev det nærmest en modetrend at være digital nomade:

Når man ikke længere gad at sidde indelåst på sin hjemme-arbejdsplads, måtte det jo være noget sjovere at tage sin laptop under armen og rejse ud til en solbeskinnet ø.

I princippet behøver en digital nomade ikke at have andet end en aftale med sin arbejdsplads, eventuelt en freelance kontrakt og en brugbar internet forbindelse det sted, hvor man slår sig ned.

Den nye trend betød bl.a, at en del hoteller – også i Danmark- begyndte at tilbyde værelser specielt til digitale nomader.

Sidste år dukkede der sågar en dansk-udviklet portal op på internet, som havde ambitioner om at blive de digitale nomaders svar på Airbnb.

(Foto: AdrienBe / Pixabay)

I mellemtiden er der blevet mere tavst omkring begrebet digitale nomader.

De fleste mennesker er nok vendt fysisk tilbage til deres gamle kontorer, mens andre har opdaget, at det faktisk godt kan blive dyrt at nedsætte sig som freelancer i et fremmed land.

Der er nemlig store forskelle på, hvilke krav de enkelte lande stiller for at udstede et arbejds-visum på f.eks. et halvt eller helt år.

Specielt blev mange overrasket over beløb, man skulle have med hjemmefra – og indtægter man skulle dokumentere, mens man befandt sig med en laptop i det fremmede land. Dertil kom selvfølgelig krav om sygeforsikring osv.

Det amerikanske finans-magasin Business Insider har fundet frem til en række lande, hvor digitale nomader er velkomne, selvom de tjener mindre end 3.000 euro eller ca. 22.700   kroner om måneden:

Brasilien er så eftertragtet blandt digitale nomader, at landet har åbnet en egen by til dem. Den ligger lige ved siden af surfer-strandene i Pipa. (Foto: Jonathan Borba / Unsplash)

Kap Verde
De populære ferie-øer nordvest for Afrika udsteder fjern-arbejder visa på et halvt år, der eventuelt kan forlænges til et helt. De økonomiske krav er, at ansøgeren skal have haft en gennemsnitligt indestående på 1.500 euro – ca. 11.300 kroner – på sin bankkonto i de seneste seks måneder.

New Zealand
Det smukke land ved verdens ende kræver en månedlig indtægt på 350 New Zealand dollars eller 4.200 om året. Det svarer til  1.600 og 20.000 danske kroner. Landets ”Working Holiday Visum” på et eller to år. Der er dog en fælde: Hvis du opholder dig længere end 183 dage i New Zealand, skal du betale lokal skat af dine indtægter.

Brasilien
Det sydamerikanske land er blevet så eftertragtet blandt fjern-arbejdere, at det har bygget en speciel nomadeby ved Pipas strande i den nordlige del af Brasilien. Alle med mindst 1.500 US dollars – ca. 11.300  kroner – i månedlig indtægt kan få visum. Alternativt skal man have mindst 18.000 dollars stående i banken. Efter 183 dage skal man betale brasiliansk indkomst-skat.

Kap Verde er en af de spændende øgrupper, der lokker digitale nomader. (Foto: Belinda Fewings / Unsplash)

Colombia
Dette sydamerikanske land indføret et visum for digitale nomader fra den 22. oktober. Også iværksættere, der vil åbne et tech-startup i landet, kan få samme visum. Det gælder i et år eller to. Efter 183 dage skal der betales indkomst-skat.

Portugal
Portugals D7 visa kræver kun, at man har en årlig indtægt på mindst 7.200 euro eller godt   54.000 kroner. Desuden skal man som  alle andre lande have en sygeforsikring med.

Malta
Digitale nomader på øen i Middelhavet skal dokumentere en indtægt på mindst 2.700 euro eller ca. 20.400 kroner om måneden. Der skal ikke betales skat.

Georgien
Den tidligere russiske republik har smuk geografi, men er nok ikke det første land, en dansk digital nomade ville vælge. Et visum på 180 dage udstedes til indbyggere fra 95 forskellige lande. De skal mindst tjene 2.020 euro eller 15.000 kroner om måneden.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouSee hæver priserne