Huawei gør comeback

Sneakers kan også være kloge

(Foto: Wahu)

Efterhånden støder vi på kunstig intelligens (AI) alle vegne.

Nok mest i moderne smartphones, hvor AI hjælper med til at forbedre fotos. Men bestemt også, når vi besøger kundeservice og bliver mødt af en digital assistent og bot.

Eller for den sags skyld også, hvis vi vil afleverer en klage til et forsikrings-selskab. Så er det ofte kunstig intelligens, der som den første vurderer, om vores anmeldelse er ægte eller fake.

Til gengæld har jeg ikke tidligere stødt på AI i fodtøj. Eller mere præcist nye sneakers, der også på flere andre områder disker op med moderne high-tech.

(Foto: Wahu)

De italienske Wahu sportssko har selvfølgelig avanceret polstring og luft-affjedring. Den er dejlig at gå med, men bare ikke i alle sammenhænge.

Det kompenserer Wahu ved at lade brugeren selv bestemme hårdhed og polstring via en app på mobiltelefonen.

Som standard kan det ske i tre trin, hvor et indbygget pnematisk system pumper mere eller mindre luft ind i såler og skoenes sider.

Wahu arbejder samtidig på en udvidelse, hvor sensorer kan føle underlaget, sneakers-bæreren går på – og justerer affjedringen derefter.

(Animation: Wahu)

Koblet sammen med kunstig intelligens kan skoene lære sin bærer at kende. Hvor bruger han eller hun sneakers – og så vil smartphone app og skoenes sensorer automatisk tilpasse sig derefter.

Rent teknisk rummer en Wahu sneaker en luft-kompressor i miniformat i hælen. Den står via små rør i forbindelse med et antal hulrum i sålen, som den kan fylde efter behov.

Når luft-trykket øges i hvert hulrum, skubbes en separat gummi-klampe frem og skaber en slags luftpude mellem underlag og brugerens fodsål.

Som nævnt kan brugeren vælge mellem tre niveauer. Den ene er nul affjedring (0 bar), mens den maksimale er 2,5 bar / 36 psi. Den tredje er midt imellem..

(Foto: Wahu)

Sensorerne i skoen kan derudover udnyttes til meget præcise målinger af f.eks. antallet af skridt, bæreren har taget eller hvor lang distance.

Wahu sneakers kører på batteri, som klarer 14 timer på en opladning. Baseret på, at affjedringen ændres 20 gange i det tidsrum.

Wahu forsøger i øjeblikket med succes at hente finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Her kan man forudbestille et par intelligente sneakers til en særpris af 173 dollars eller ca. 1.350 kroner. Når Wahu når butikkerne, bliver udsalgsprisen noget højere 270 dollars….

(Foto: Wahu)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei gør comeback