Danmark er et dyrt iPhone 14 land

Øretelefoner kan oversætte

(Foto: Timekettle)

Trådløse øretelefoner bliver mere og mere avancerede: De nye Timekettle M3 kan således ikke kun spille musik. De har også et aktivt støjreduktions-system (ANC).

Det, der gør M3 anderledes end de fleste andre, er, at øretelefonerne også kan oversætte i ”real time” mellem 40 forskellige sprog og 93 dialekter – inklusive dansk.

Med andre ord kan to eller flere mennesker fra forskellige lande stå over for hinanden og tale løs på deres eget sprog. Timekettle øretelefonerne sørger for, at de forstår hinanden.

Timekettle har været på markedet siden 2017, hvor firmaet lancerede de første øretelefoner med automatisk oversættelse. WT2 var en sensation dengang.

(Foto: Timekettle)

I 2021 kom efterfølgerne M2. De vakte opsigt, fordi de havde en bære-/lade-æske, der kunne deles i to. Hver med en øretelefon i.

Ideen var, at ejeren selv brugte den ene øretelefon og gav den anden til den person fra udlandet, man ville tale med.

Timekettle havde nemlig opdaget, at de fleste af køberne sjældent havde begge ørepropper i, men gerne ville have det ene øre frit til at kunne høre, hvad der lydmæssigt skete omkring dem.

Helt modsat traditionelle øretelefoner til musik som f.eks. Apples AirPods, hvor brugerne har begge i for at kunne høre melodier, podcasts og lydbøger i stereo.

(Foto: Timekettle)

De nye M3 øretelefoner kan naturligvis endnu mere: De har f.eks. fået et moderne støjfilter med ”transparent” feature. De er mindre end forgængerne og mere ergonisk designede. Endelig kan oversættelserne nu også foregå offline.

Med andre ord – man behøver ikke at bruge Wi-Fi eller mobilnet til at spørge og få svar fra en database på internet, der oversætter de talte ord på lyntid. Øretelefonerne kan selv gøre det med to udvalgte sprog ad gangen.

Selve oversættelserne er også blevet forbedret. Timekettle hævder, at oversættelserne nu er 95 procent korrekte. Svarene – altså oversættelsen – lander i øret 0,5 sekunder, efter at ordenen er talt.

De store fremskridt skyldes, at de nye M3 øretelefoner ikke kun indeholder én oversættelses-motor som f.eks. Timekettles egen. De rummer også Microsofts, Googles, DeepL, iFlytel, AmiVoice og Hoya.

I praksis skal Timekettle M3 være meget mere elegant og effektivt end at stå med elektroniske oversættelse i hånden, som mange turister bruger.

Hos Timekettle foregår alle oversættelser i brugernes ører. Det gør en kommunikation med fremmede meget mere naturlig. Også fordi man kan vælge mellem tre forskellige funktioner – Touch, Listen og Speaker.

Touch Mode er nok den, de fleste vil bruge. Her aktiverer man ved et lille tryk på øretelefonen mikrofoner og ”interne” højttalere, så M3 automatisk oversætter alle talte sætninger. Det giver en nogenlunde flydende samtale.

I Listen Mode bruger man så mobiltelefons mikrofon til at opfange fremmede ord. De bliver så oversat af Timekettle, mens man samtidig lytter f.eks. til musik, podcast eller en forelæsning via øretelefonerne.

Speaker Mode er så, hvor telefonens egen højttaler og M3 øretelefoner arbejder sammen ved en oversættelse.

Det betyder f.eks, at man ikke behøver at give sin fremmed-sproglige samtale-partner en M3 øreprop til at sættet i øret.

I stedet vil Timekettle M3 genkende og oversætte ordene – og så afspille dem gennem mobiltelefonens højttaler. Det lyder som en god feature til korte spørgsmål og svar.

Timekettle vil gerne have understreget, at M3 ikke kun er til oversættelser. Øretelefonerne er også fine til musik og til håndfri telefon-samtaler, fordi de nu har en moderne støjreduktion (ANC) indbygget. Filtret indstilles via en app til iPhone eller Android.

(Foto: Timekettle)

De nye M3 er vandtætte efter IPX4 og kan derfor tåle både sved og lidt regnvejr. De kan samtidig køre op til syv timer på en batteri-opladning eller 25 timer uden stikkontakt, hvis man bruger bæreæsken undervejs.

Med i prisen på 150 dollars eller godt 1.100 kroner følger otte sprog, der kan oversættes uden internet-forbindelse.

Det er engelsk og japansk, fransk, tysk, spansk, koreansk, kinesisk og russisk. Er man online med sine M3 øretelefoner, øges til 40 forskellig sprog med bl.a. dansk….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark er et dyrt iPhone 14 land