iPhone har vokseværk

De har det hurtigste internet

(Illustration: Gerd Altmann / Pixabay)

Under Corona pandemien, hvor danskerne var låst i hjemmet det meste af tiden, var det populært at opgradere sine internet-forbindelser til de hurtigste, man kunne få.

Det behøver ikke at være specielt dyrt. Teleselskaberne konkurrerer nemlig fortsat på pris, så man kan finde f.eks. 1.000 / 1.000 Mbps fiber-linier til kun ca. 250 kroner om måneden.

Alligevel ligger Danmark kun på en global 47. plads med hensyn til gennemsnitlig bredbånds-hastighed, viser en ny analyse fra den britiske online portal www.cable.co.uk .

Den hurtigste download hastighed i verden har kineserne på Taiwan glæde af. Den er på 135,88 Mbps – 13,55 stærkere end Japan på andenpladsen.

Asien ligger I det hele taget lunt i svinget, når det gælder internet hastighed. Denne del af verden har fire lande med i den globale Top-10, hvor alle byder på downloads på mindst 100 Mbps i snit.

Sådan ser det aktuelle verdenskort ud med hensyn til internet hastigheder. Grafik: Cable.co.uk)

Frankrig er hurtigst i Europa, mens danskerne må nøjes med internet linier på 52,57 Mbps i gennemsnit. I Danmark har Cable.co.uk testet 27.198 IP-adresser.

Verdens langsomste land med hensyn til internet hastighed er Turkmenistan. Her kan man kun downloade informationer med i snit 0,77 Mbps. Så man kan næsten lige så godt flytte data med en skovl.

Meget sløve på internet er I øvrigt også ø-gruppen Timor (0,94 Mbps), Yemen med 0,97, Guinea-Bissau med 0,98 og Afghanistan.

I infografikken til denne artikel er kun medtaget lande med over en million indbyggere.

Tæller man mini-staterne med, vil øen Macau på den kinesiske sydkyst have verdens hurtigste internet med 262,74 Mbps i gennemsnit. På andenpladsen følger Jersey I den engelske kanal med 256,59 Mbps….

(Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone har vokseværk