Facebook skal koste penge

Køleskab efter humør

(Foto: LG)

Mange har en radio stående i køkkenet for at få lidt musik til stegning, kogning og hakning af løg og salat.

Nogle har også en lille tv-skærm eller en tablet, som kan bruges til at vise opskrifter eller, hvordan man tilbereder retterne.

Fremover behøver man ikke længere have alle disse separate gadgets stående på køkkenbordet, hvor de både optager plads og er en magnet for fedt og sprøjt fra madlavningen.

I stedet kan man overlade information og underholdning til køleskabet.

(Foto: LG)

Det er i hvert fald ideen med det nye MoodUp fra sydkoreanske LG, der har verdens-premiere på den store IFA 2022 udstilling i Berlin i disse dage.

Køleskabs-dørene i LG’s nyhed er forvandlet til store LED-skærme, som først og fremmest kan skifte farve hver for sig eller sammen – styret af LG’s ThinkQ app på mobiltelefonen.

Fra starten af tilbyder LG 22 forskellige kulører til de øverste to døre på MoodUp køle / fryse-skabet, mens de to underste må nøjes med 19 farver.

Brugeren kan selv vælge sine farve-kombinationer, så de passer til køkkenets øvrige indretning eller til det tøj, man har på den pågældende dag.

Alternativt kan man klikke ind på præ-blandede opsætninger, som LG f.eks. kalder Season, Place, Mood og Pop.

Men det er blot den mest simple måde at udnytte LG’s nye teknologi på. Mulighederne er meget større:

Man kan f.eks. lade dørene blinke advarende, når køleskabet står åbent. Eller køleskabet kan blinke blidt velkommen, når det føler, at der er kommet et menneske i køkkenet. Eller MoodUp lyser stærkere om aftenen som lokkemad for snacks til tv-kiggeriet.

Da MoodUp køleskabet har indbygget Wi-Fi og Bluetooth højttalere, kan det sagtens formidle internet-radio via en mobiltelefon eller bruge spillelister fra Spotify og Apple Music.

Man kan sågar lade dele af køleskabs-dørene blinke i takt med musikken og forvandle køkkenet til husets eget diskotek.

(Foto: LG)

Endelig kan LED-panelerne i princippet bruge køleskabs-døren som en tv-skærm eller en computer-monitor. Så får man lige pludseligt et meget større display at kigge på end en tablet på køkkenbordet.

Hvis LG så skulle finde på at indbygge et kamera på køleskabs-døren – teknisk set er det næppe et problem – ville man også kunne bruge MoodUp til interaktive videomøder, chat på de sociale medier osv.

Generelt set er LG desværre lidt sparsom med tekniske specifikationer på sit spændende køle-/fryseskab.

Kun, at MoodUp skal komme i både i udgaver med to, fire eller seks døre. Desuden vil man kunne få en ”transparency” mode, hvor man i hvert fald på den ene af dørene kan se, hvad køleskabet rummer indendørs.

Til gengæld får vi ikke noget af vide om MoodUps pris, leverings-tidspunkt og strømforbrug. Ikke mindst det sidste er vigtig i disse tider, fordi køle-/fryse-skabet generelt er den største energi-sluger i et køkken….

MoodUp køleskabet kan også vise sig helt diskret i grå kulører – eller naturligvis helt i hvidt. (Foto: LG)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook skal koste penge