Øretelefoner bliver informative

Elbil til 750 kr. om måneden

Frankrig har flere gange markeret sig med utraditionelle og ret radikale initiativer til at få klima-tankerne udbredt – og ikke mindst omsat til praksis.

Franskmændene var f.eks. først til at stoppe indenrigs passagerfly, hvis man kunne tage toget i stedet – og tidsforskellen ikke var stor mellem det at tage til og fra en lufthavn fra storbyens centrum.

Emmanuel Macron regeringen ville dermed tvinge franskmændene over på et mere grønt transportmiddel end de fortsat stærkt forurenende rutefly med jetmotorer.

Nu kommer så næste usædvanlige initiativ: Franskmændene skal kunne lease en elbil for bare 100 euro om måneden. Det svarer til 750 kroner.

Formålet er åbenlyst: De mange støjende og osende diesel- og benzin-biler skal væk fra de franske veje og erstattes af grønne elbiler.

Frankrig kan samtidig beskytte sin egen bil-industri med stats-ejede Renault i spidsen. Den billige leasing-pris gælder nemlig kun små elbiler som f.eks. Renaults Zoe.

Franskmændene håber samtidig, at andre europæiske bilfabrikanter som f.eks. Volkswagen eller Peugeot / Citroën / Fiat vil accelerere udviklingen af mindre elbiler, der kan leases til lave priser.

Den franske økonomi-minister Gabriel Attal lancerede ideen på tv-kanalen LCI, fortæller nyhedstjenesten Bloomberg.

”Vi synes, at de fleste elbiler er meget dyre i Frankrig. Det vil vi ændre på så hurtigt som muligt,” sagde Attal til fransk tv.

Ligesom i Tyskland har franske bilkøbere kunnet få op til 6.000 euro i stats-tilskud, hvis de købte en ny elbil til under 47.000 euro.

Desuden kan franskmændene få en højere end normal brugtbils-pris, hvis de kasserer deres gamle firhjuler med forbrændings-motor.

Trods disse initiativer udgjorde elbiler kun 12 procent af bilsalget i Frankrig i årets første syv måneder.

Det synes regeringen er alt for lidt. Den kan nemlig godt lide at skele til Norge, hvor næsten to af tre nye biler har elmotor….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øretelefoner bliver informative