Mobilen for minimalister

Pas på med at gå online i udlandet

(Foto: Kalhh / Pixabay)

De fleste mennesker i dag har en mobiltelefon med på rejsen. Den skal jo bruges til at tjekke nyheder hjemmefra eller uploade flotte feriebilleder i de sociale medier.

Rigtigt mange tager også en tablet eller laptop med i bagagen. Det gælder især forretningsfolk, men i stigende grad også de digitale nomader.

Folk, der arbejder freelance og blot skal have en god internet forbindelse for at fungere – og den må meget gerne ligge ved en sandstrand i Thailand, i Caribien eller midt i en spændende storby.

Ifølge en ny analyse skal 16 procent af alle globale virksomheder i dag have alle eller store dele deres ansatte fungerende hjemmefra eller, hvor de nu måtte sidde og arbejde med deres laptop.

Phishing sider, der forsøger at lokke personlige informationer ud af online brugere, er en af de mest udbredte former for cyber-kriminalitet. (Foto: Tumisu / Pixabay)

Det giver teoretisk set et potentiale for 480 millioner digitale nomader. Om der rent faktisk er så mange lige nu, er dog tvivlsomt med de voldsomme prisstigninger, inflationen og stigende usikkerhed på arbejdsmarkedet.

Under alle omstændigheder bør alle, der vil gå online på rejser i udlandet – måtte det være på ferie eller i arbejde – tjekke deres destinationer for deres cyber-sikkerhed,

Der er nemlig enorme forskelle på, hvor stor risikoen er i de enkelte lande for at blive ramt af en hacker eller andre online-kriminelle.

Overalt i verden eksisterer faren. Begreber som phishing sites, malware hosting, aflytning af mobiltelefoner eller drive-by downloads er desværre globale.

Digitale nomader er måske nok dem, der skal passe allermest på i udlandet, når de går online. Alle på rejse bør imidlertid være forsigtige. (Foto: AdrienBe / Pixabay)

Det britiske pr-firma Reboot Digital har analyseret situationen i 90 lande verden over for at finde ud, hvor risikoen er størst eller mindst for at møde cyber-kriminalitet.

Undervejs har analytikerne indsamlet alle tilgængelige og seriøse data fra bl.a. rapporter udgivet af Microsoft Security Intelligence. Til sidst har Reboot givet hvert af dem en Cyber Danger Score.

Undersøgelsen afslører, at Cypern er det farligste land i Europa at bruge online i. Noget  Bulgarien er det farligste land at bruge online i Europa. Noget uheldigt, når Cypern med sin placering midt i Middelhavet er et populært ferieland.

Cypern opnåede en trist Cyber Danger Score på hele 82,8 af 100 mulige, hvilket er næsten syv gange så høj som verdens sikreste land – Finland.

Her er verdens farligste lande at begå sig online i. (Infografik: Reboot Digital PR Services)

På verdensplan ligger Cypern på niveau med Indonesien og knapt foran andre farlige it-lande som Malaysia og Vietnam, viser undersøgelsen fra Reboot.

Mere overraskende er nok, at high-tech centret Singapore også ligger meget højt på listen over usikre lande – som nummer seks.

I Europa er Bulgarien, der ligesom Cypern er et populært turistland, på andenpladsen blandt de mest usikre cyber-lande. Cyber Danger Scoren ligger på 77,6.

Rumænien ligger også højt på den farlige hitliste. Her er det især antallet af kendte phishing sites (1.040) og udbredelsen af inficerede computere, den er gal med. 1.435 pc’er for hver 100.000 internet-brugere.

Her er de sikreste lande i verden, når det gælder cyber-kriminalitet. (Infografik: Reboot Digital PR Services)

Andre europæiske lande, hvor man skal passe ekstra godt på, er Hviderusland, Rusland, Ukraine, Serbien, Litauen og Ungarn. Det farligste land i Vesteuropa er Italien. Alle disse lande har en Cyber Danger Score på over 50.

Helt i den modsatte ende af skalaen placerer Finland sig som et super-sikkert land at gå online i.

Finland har under 300 websites med phishing og kun 11 smittede computere pr. 100.000 indbyggere. Det giver en beskeden Cyber Danger Score på 12,6.

Lidt overraskende er det at se latin-amerikanske lande som Honduras, Guatemala og Paraguay blandt verdens mest cybersikre områder.

Norge lander kun på en global femteplads med en score på 24,1, mens Danmark ender helt nede på en skuffende position som nummer 61.

Danmark opnåede 41,1 i score. Den skyldes bl.a. et temmelig højt antal phishing sites (830) OG 570 sider med malware distribution. Til gengæld ligger antallet af inficerede computere ret lavt med 19 pr. 100.000 internet-brugere….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilen for minimalister