Fitbit forbedrer sig

TDC lukker snart for 3G

(Foto: Abcpedia) introfoto

Hvis du stadig bærer rundt på en 3G mobiltelefon, bør du nok begynde at overveje at købe en ny.

I begyndelsen af næste år lukker TDC NET nemlig for sine 3G mobilnet for at gøre plads til nyere teknologier, som både er meget hurtigere og kan transportere større mængder data.

3G blev indført i Danmark i 2003 og har været den teknologi, som for alvor fik danskerne til at bruge mobiltelefoner.

De første iPhones og Android smartphones brugte 3G, og det var med 3G, at internet kom ind på telefonernes små skærme.

TDC NET piller nu 3G af sine mobilmaster for at gøre plads til nyere og hurtigere teknologier. (Foto: Jakub Pabis / Unsplash)

I en række andre lande er 3G allerede udfaset til fordel for de nyere 4G og 5G mobilnet. Ud over TDC NET har også andre danske teleoperatører planer om at slukke for 3G epoken.

Helt ”lost” bliver brugere af gamle 3G telefoner dog ikke. De vil fortsat kunne bruge den på TDC NET’s landsdækkende 2G netværk, men kun til tale, sms og de mest basale data-tjenester.

3G var altdominerende i Danmark indtil 2011, hvor efterfølgeren 4G blev lanceret. I dag taler alle om 5G, der stadig mangler at blive rullet ud i alle hjørner af landet og af andre teleselskaber end dem, der bruger TDC’s netværk.

6G begynder også så småt at vise sig i horisonten, selvom vi næppe får det at se før i slutningen af dette årti.

Apples grundlægger Steve Jobs var med introduktionen af iPhone med til at gøre 3G til noget, de fleste mennesker brugte i det daglige. (Foto: Matthew Yohe / Wikimedia)

Det vil bl.a. være med en blanding af det virkelige og det virtuelle liv, som bl.a. Facebook prøver at indføre via efterfølgeren til internet – Metaverse.

I dag udgør 3G under én procent af TDC NET’s samlede datatrafik i mobilnettet. Trafikken er for længst flyttet over på 4G og 5G, hvor den stiger med 30 procent om året.

Under Corona pandemien er nye fænomener som video-møder og streaming af lyd og tv blevet hvermands eje i Danmark.

De har været med til at øge belastningen betragteligt i de eksisterende mobilnet, som løbende skal udvides for at holde trit. Ét af skridtene er at droppe 3G.

Oprindeligt ville TDC egentlig have lukket for 3G allerede her til efteråret, men dødsstødet er altså nu udsat til begyndelsen af 2023….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fitbit forbedrer sig