Amazon dominerer i bøger

Chromebooks bliver grønnere

(Foto: Acer

Acer vil være den mest miljø-rigtige pc-fabrikant af alle og fejrer derfor i dag sin globale ”Acer Green Day”.

Det sker bl.a. med lancering af en ny, meget grøn laptop, men endnu vigtigere gennem præsentation af sin ”Earthion” strategu og ”Earth Mission: 21 Day Challenge”, hvor både Acer ansatte, partnere og forhandlere bliver involveret.

Acer gik allerede ind i miljørigtige initiativer i 2011, hvor man installerede de første solcelle paneler på tagene af sine fabrikker i Taiwan. I dag bruger 30 af Acers afdelinger verden over 100 procent grøn energi.

I dag opfordres både Acers ansatte, leverandører, forhandlere og slutbrugere til at deltage i grønne aktiviteter og dagligdags genbrugs-gøremål i de næste tre år. Hvordan det foregår, kan man studere nærmere på Instagram via #Acer21DayChallenge.

Det mest synlige bevis på Acers grønnere fremtid er den nye Chromebook Vero 514, som skal have flere genbrugs-komponenter end nogen anden pc på markedet.

Den nye Acer laptop kan virkelig tåle at komme med ud i naturen. Den opfylder de skrappe militære MIL_STD-811H krav om at være vand- og støvtæt. Desuden kan den tåle fald fra 122 centimeters højde. (Foto: Acer)

30 procent af laptoppens chassis og ramme omkring skærmen er således fremstillet af genbrugs-plastik. Det samme er 50 procent af tasterne og højttalerne.

Dertil kommer, at pegepladen på Chromebook Vero 514 er lavet af affalds-plastik, der er samlet op fra verdenshavene. Det gælder også ”huset”, som laptoppens interne blæser sidder i.

Endelig er den indpakning, som computeren leveres i, mestendels fremstillet af genbrugspapir. Det er der dog ikke så meget nyt i. Det gør de fleste andre store pc-fabrikanter også.

Acer har lagt et stort stykke arbejde for at forlænge sin computers levetid og på den måde sænke dens bæredygtige belastning af miljøet.

For eksempel er det gjort meget nemmere end før at reparere og opgradere RAM-chips og lager-enheder. De sidder nu fast med standard-skruer, som man kan købe i alle byggecentre.

Chromebookens chassis er helt uden maling og fremstår nu i en brostens-grå finish. Samtidig er display-panelet genbrugeligt for 99 procent vedkommende.

Endelig kan Chromebook Vero 514 også tåle at komme med ud i den vilde natur. Den er nemlig meget hårdfør, så den opfylder de skrappe militære MIL-STD 810H krav.

Det betyder bl.a, at den lille laptop er vand- og støvtæt, men også kan tåle et fald fra 122 centimeters højde uden at tage skade af det.

Indenbords i Acer Chromebook Vero 514 sidder 12. generation Intel Core processor. Skærmen er på 14 tommer og kan vise billeder i Full HD opløsning og 100 procent sRGB farve-ægte.

Den nye grønne Acer Chromebook dukker op i danske butikker til november. Det sker i to modeller:

Standard-udgaven CBV514-1H skal koste fra 4.299 kroner. En særlig Enterprise-version til virksomheder begynder ved 5.299 kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amazon dominerer i bøger